Novosti

DOĐITE SUTRA NA IVANEČKE RUDARSKE DANE! Pratite utrku Rudarski cener, kušajte domaće specijalitete, rudarsko pivo i čaj uz glazbeni štimung Faringaša

Petak

Turistička zajednica Ivanec u suradnji s Gradom Ivancem poziva sve građane da se sutra (subota, 2. prosinca), pridruže programima u sklopu Ivanečkih rudarskih dana.

Nakon što s gradske špice krene utrka 3. rudarski cener koju TZ organizira u suradnji s Atletskim klubom Varaždin, za koju je ove godine prijavljeno čak 200 trkača, organizatori pozivaju sve građane da se okupe pod nadstrešnicom ugostiteljskog objekta Gost&Ona, gdje će moći kušati tradicionalna rudarska jela ivanečke kuhinje.

Pridružit će se i članovi Ivanečke rudarske čete, jedinstvene postrojbe koja s ponosom čuva rudarsku baštinu Ivanca i ivanečkoga kraja.

Što vas još očekuje na sutrašnjoj manifestaciji?

Izložba radova na temu rudarstva generacije učenika šk. godine 2010./2011.

Na rudarskom tanjuru

  • sve ono što se nekada moglo naći na rudarskom tanjuru možete i kušati posjetite li jedan od ugostiteljskih objekata koji su se uključili u Rudarske dane.
  •  Po posebnim cijenama tako možete birati i naručiti Jesti pe rudarski, Rudarski ručak, Rudarski cimplet, čaj, pa čak i rudarski koktel  Markštajger te Ivanečko rudarsko pivo
  • Akcija “Na rudarskom tanjuru” akcija traje od 2. do 10. prosinca, pa vas svakako pozivamo da svratite na rudarski meni u Ivanec!
  • A što se gdje nudi, pogledajte na zajedničkom letku ugostiteljskih objekata u privitku ovoga teksta!

Glazbeni štimung uz Faringaše iz Prigorca

Cipelcugom do separatora

  • u nedjelju, 3. prosinca, s početkom u 9 sati, pridružite se i malom rudarskom izletu Cipelcugom do separatora i doznajte zanimljive detalje o vađenju rude u šoftama, o životu ivanečkih rudara i nizu drugih zanimljivih detalja iz rudarske prošlosti Ivanca;

Ivanečke rudarske dane organizira Turistička zajednica grada Ivanca, uz podršku Grada Ivanca i Hrvatske turističke zajednice.

Povezani dokumenti

print