Novosti

U ČAROBNOJ ATMOSFERI RASVIJETLJENOG GRADSKOG PARKA Ledenom „Čarolijom“ otvoreno klizalište i Advent u Ivancu (9. prosinca-7. siječnja)

Nedjelja

U čarobnoj atmosferi ivanečkog gradskog parka, koji nam ove godine cijeli blista u zlatnim bojama, te u nazočnosti velikog broja velikih i malih posjetitelja, jučer je u ivanečkome gradskom parku otvorena manifestacija Advent u Planinarskom gradu.

Pozdravne riječi brojnim Ivančanima i posjetiteljima koji su u Ivanec došli iz susjednih gradova i općina uputio je gradonačelnik Milorad Batinić te im poželio da se svi tijekom idućih mjesec dana trajanja manifestacije dobro zabave na Adventu u Ivancu.

Čudesna bajka KK Medo iz Zagreba

Nakon toga je, uz zajedničko odbrojavanje publike te okupljene djece i mališana, upaljena atraktivna rasvjeta klizališta koje se proteže na 300 m2.

Čarobnim plesnim nastupom na klizalištu sve okupljene oduševili su juniori i juniorke Klizačkog kluba Medo iz Zagreba te mnogima oduzeli dah izvedbom Čarolije, tek jednog dijela svog šireg programa nazvanog Čudesna bajka. I doista im je, u kombinaciji atraktivnih kostima i igre svjetla na ledu, nastup bio čudesan.

Maskote i DJ Saša Tadić

Manifestaciji su se pridružile i popularne maskote Tvornice „Kazalište lutaka“ iz Zagreba. Štrumpf, Hello Kitty i Lego Ninjago izazvali su oduševljenje među klincima pa je fotografiranje s njima potrajalo cijelu večer.

Veliko mnoštvo djece i mladih nakon toga je jedva pričekalo da uđe na klizalište i da se otisne ledenom površinom, a sve to praćeno višesatnim sjajnim glazbenim mixom DJ-a Saše Tadića, sastavljenim od najpoznatijih svjetskih božićnih i blagdanskih hitova.

Klizanje i ugostiteljska ponuda

I dok su se djeca i mladež u nezapamćeno sjajnoj atmosferi zabavljali na klizalištu (neki su već pravi profesionalci na klizaljkama, dok početnicima, kao pomoć u prvim izlascima na led, na raspolaganju stoje „pingvini“), posjetitelji su se okupili oko odlične ugostiteljske ponude adventskih kućica.

U njima se zimus nudi sve i svašta zanimljivo i fino, od svakidašnjih i nesvakidašnjih gurmanskih delicija (gulaš od divljači s njokima, beef tartar, juneći burger, skradinski rižoto, kobasice u pecivu, medenjaci, fritule) do kuhanog vina i čaja, kave, craft piva itd.

Ivanečki kolekcionari

Posebno živo bilo je kod kućice Ivanečkog kluba kolekcionara, koji su adventsko okupljanje iskoristili za predstavljanje tematski različitih starina iz svojih privatnih kolekcija. Pridružila se i kolekcionarka i aktualna članica Kulturnog vijeća Grada Ivanca Božena Carević, koja je izložila mnoštvo prekrasnih Domaćih, novog adventskog brenda našega grada, a koje je osmislila i izradila na način da budu unikatni ukrasi i vašeg doma, a možete ih objesiti i na bor.

U organizaciji Grada Ivanca i partnera

Otvaranju Adventa u Ivancu nazočili su i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, predsjednik Turističke zajednice Boris Jagetić Daraboš, direktorica TZ Romana Pomper Pozder, predstavnici gradske uprave i dr.

Manifestaciju organizira Grad Ivanec u suradnji s gradskim ustanovama i udrugama, program do 7. siječnja bit će ispunjen mnoštvom različitih zabavnih programa.

Klizanje na klizalištu u parku nastavlja se i danas, u parku je živo cijeli dan. Stoga pozivamo i sve vas ostale, male i velike, da iskoristite ovo idealno vrijeme i otisnete se u ledenu avanturu. Danas klizalište radi do 22 sata.

A kako je bilo sinoć i danas pogledajte u priloženoj galeriji fotografija.

 

print