Novosti

KUD SALINOVEC I GOSTI Prelijepa atmosfera na božićnoj folklorno-tamburaškoj večeri

Ponedjeljak

Brojnim posjetiteljima koji su se u subotu, 9. prosinca, okupili u dvorani Područne škole u Salinovcu, domaći KUD Salinovec sa svojim je gostima, KUD-om Bokolje iz Dobropoljane na otoku Pašmanu, te s KUD-om Mak iz Trnovca, priuštio prelijepu blagdansku atmosferu na folklorno-tamburaškoj božićnoj večeri nazvanoj Cmreki v snegu spiju.

Odrasli folkloraši, poznati po tome što su fokus svoga rada usmjerili na izvorne plesove, publiku su zabavili s dvije točke, a nastupila je i dječja folklorna sekcija. I ovoga puta plesače je pratio klupski tamburaški sastav. Velik pljesak nazočnih dobili su i članovi sjajnog folklora KUD-a Mak iz Trnovca sa svojim glazbenicima, s kojima domaćini surađuju niz godina.

Članovi KUD-a Bokolje, koji su u Salinovec stigli u uzvratni posjet, prikazali su zanimljive plesove i narodne nošnje svoga kraja. Pošto su ostali noćiti kod svojih domaćina u Salinovcu, oni su iste večeri svratili i na Advent u Ivancu, a sljedeći dan obišli su i advent u Varaždinu.

Pozdravne riječi svima okupljenima uputio je predsjednik KUD-a Vjekoslav Ptiček. Obratio im se i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras. Čestitajući im na postignutim rezultatima te brojnim nastupima kojim svoje stvaralaštvo čine vidljivim, naglasio je da je bogat kraj koji ima takve udruge.

Svima se obratio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić:

-Hvala vam na njegovanju tradicije te na entuzijazmu i radu kojim starija generacija plesača svoje iskustvo prenosi na mlade i daje im primjer kako se njeguju običaji i baština. Upravo djeca i mladi u vašim redovima ono su što me posebno raduje. Grad Ivanec vrlo pažljivo prati vaš rad i vaše nastupe, podupire ih, a tako će i ostati ubuduće – poručio je Batinić te svima nazočnima uputio čestitke uz nadolazeće blagdane.

Nakon završetka glazbene večeri, u posjet malim folklorašima došao je i sv. Nikola te im uručio slatke poklon vrećice.

print