Novosti

LIJEPA VIJEST Fotografija B. Jagetića Daraboša, kandidirana na natječaj Svjetske meteorološke organizacije, ušla među odabranih 12 za kalendar DHMZ za 2024.

Utorak

Lijepa vijest i veliko priznanje za dugogodišnjeg predsjednika Turističke zajednice Grada Ivanca Borisa Jagetića Daraboša. Njegova fotografija „Ulaz u drugu dimenziju“ (A Door IntoAnother Dimension), koja je na ovogodišnjem natječajuSvjetske meteorološke organizacije (WMO) konkurirala za najljepše na svijetu, ušla je u kalendar 12 najljepših fotografija Državno-meteorološkog zavoda Hrvatske za 2024. godinu. 

Naime, Svjetska meteorološka organizacija je odabrane fotografije proslijedila DHMZ-u, čija je komisija upravo Borisovu fotografiju uvrstila u svoj kalendar za narednu godinu i to za mjesec svibanj. 

-Fotografija je snimljena na području Ivanca, točnije u podnožju Ivančice, na predjelu Kozjak. Nastala je jednostavnim promatranjem šumskih ljepota kroz foto objektiv. Time želim ljudima približiti skrivene ljepote koje se nalaze tu, pokraj nas, a pokraj kojih često prolazimo ni neprimjećujući ih, te potaknuti sve dobronamjerne da obiđu naš kraj i dožive komadić raja – poručio je B. Jagetić Daraboš uz napomenu kako je iznimno počašćen što na ovakav način može pridonijeti promociji Ivančice i Ivanca, ali i cijele naše županije i Hrvatske. 

Ovo je Borisu ovo već druga fotografija odabrana za kalendar DHMZ-a (prva je bila 2019. godine). 

Iskrene čestitke Borisu, koji se time pridružuje plejadi uspješnih ivanečkih fotografa i velikoj ivanečkoj fotografskoj tradiciji!

print