Novosti

GRADSKO VIJEĆE IVANEC Glavna tema sjednice sazvane za 14. prosinca – proračun Grada Ivanca za 2024. godinu

Srijeda

Proračun Grada Ivanca za 2024. s projekcijama za 2025. i 2026. godinu te svi programi koji su sastavni dio proračuna, bit će glavna tema 32. sjednice Gradskog vijeća Ivanec koju je njen predsjednik Zdenko Đuras sazvao za četvrtak, 14. prosinca, u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec.

Pošto je proračun najvažniji financijski akt Grada Ivanca, kojim se uređuje cjelokupno funkcioniranje i razvitak grada u narednoj fiskalnoj godini, a koji Vijeću predlaže gradonačelnik kao jedini, zakonom ovlašten predlagač, očekuje se široka rasprava o toj temi.

Prije ove, glavne točke dnevnoga reda, vijećnici će razmotriti i prijedlog drugog ovogodišnjeg rebalansa gradskog programa i pratećih programa.

Pred vijećnicima će se naći i druge točke: Program rada Savjeta mladih Grada Ivanca za 2024., donošenje Odluke o jednokratnoj novčanoj pomoći za građane radi povećanih troškova života kao i Odluka o izmjeni Odluke o potporama za djecu u sustavu obrazovanja.

Slijedi i razmatranje cijelog niza drugih odluka: Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje predškolskog odgoja djece u vrtićima i kod dadilja; Odluke o određivanju plaće i Odluke o visini naknada za rad i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika; Odluke o komunalnom doprinosu, o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada, o načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima te o o raspoređivanju sredstava za financiranje redovitih političkih aktivnosti u 2024.

Također, na dnevnom redu su i izmjene Programa dodjele bespovratnih potpora u turizmu, Analiza stanja sustava civilne zaštite na području grada Ivanca u 2023, Smjernice za organizaciju i razvoj sustava CZ 2024.-2027. te Plan razvoja sustava CZ na području grada Ivanca za 2024. s trogodišnjim financijskim učincima itd. Na početku sjednice predviđen je i redovit Aktualni sat.

Sjednica počinje u 18 sati, a kao i obično, i ovoga puta moći ćete je pratiti uživo, putem live stream prijenosa Radio Sjevernog FM-a na FB stranici Grada Ivanca te na društvenim mrežama eIvanec.com i sjeverni.info

print