Novosti

RADI POBOLJŠANJA STANDARDA PACIJENATA I RADNIH UVJETA OSOBLJA DOMA ZDRAVLJA IVANEC Grad Ivanec će obnovu Doma zdravlja idućih godina sufinancirati svotom do 33.000 eura na godinu

Srijeda

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i ravnatelj županijskog Doma zdravlja Jurica Veronek danas su u Gradskoj vijećnici potpisali Sporazum o višegodišnjem sufinanciranju radova na obnovi prostora Doma zdravlja Ivanec.

Njime se Grad obvezao da će idućih nekoliko godina radove na obnovi Doma zdravlja, kojemu predstoji kompletna energetska obnova, sufinancirati s 25% ukupne vrijednosti investicije, a maksimalno do 33.000 eura (cca 250.000 kn) godišnje.

Sporazum je potpisan na inicijativu gradonačelnika Batinića, sa željom da Grad Ivanec svojim sufinanciranjem ubrza obnovu i tako doprinese poboljšanju zdravstvenog standarda svih građana koji koriste usluge ambulanti Doma zdravlja te radnih uvjeta njihovih zaposlenika.

Potpisivanju ugovora nazočili su i varaždinski župan Anđelko Stričak, zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras.

 

Grad sufinancira rekonstrukciju sanitarnih čvorova

Ističući da je o ovoj temi s ravnateljem Veronekom razgovarao više puta tijekom ove godine, a to je bio i prijedlog koji je iznio županu A. Stričaku na radnom sastanku u travnju,Batinić je naglasio da se Grad Ivanec i prije rado uključivao u projekte opremanja Doma zdravlja (opremio je punktposebnog dežurstva, sufinancirao nabavu CRP uređaja za ambulante u Ivancu i Radovanu), a ove je godine sufinancirao i obnovu dijela poda na katu ivanečkog Doma zdravlja.

-Također, Grad svotom od 32.109 eura (cca 242.000 kn) sufinancira i tekuće radove na rekonstrukciji sanitarnih prostora u Domu zdravlja – izjavio je Batinić.

Ravnatelj Veronek naglasio je da se u ivanečkom Domu zdravlja prišlo najprioritetnijim radovima, a to je rekonstrukcija 18 sanitarnih čvorova za pacijente i osoblje. Dosad su se sanitarne jedinice obnavljale samo sporadično, a sada se izvode sveobuhvatni radovi koji će rezultirati modernim sanitarnim čvorovima, uključujući i čvor za osobe s invaliditetom te jedinice u Zavodu za hitnu medicinu i Zavodu za javno zdravstvo. 

Slijedi kompletna obnova Doma zdravlja

 

- Predstoji nam izrada projektno-tehničke dokumentacije za energetsku obnovu zgrade, u cilju kompletne obnove Doma zdravlja. Dogovoren način financiranja, pri čemu će 25% sredstava izdvojiti Grad Ivanec, a ostalih 75% Varaždinska županija iz vlastitih i decentraliziranih sredstava, omogućit će nam da radimo lakše – zaključio je Veronek.

Osvrćući se na slične modele sufinanciranja od strane nekolicine drugih lokalnih samouprava, župan A. Stričak naglasio je da zahvati koji se provode u Ivancu nisu vatrogasne mjere, već sveobuhvatni radovi čiji je iznos pozamašan.

-U radove na rekonstrukciji kotlovnice, za uređenje podova, nabavu opreme i uređenje novih sanitarnih čvorova uloženo je više od 232.000 eura (1,74 mil. kn), što je više nego u zadnjih 10 godina – istaknuo je Stričak. 

 

U obilasku radova

Nakon potpisivanja Sporazuma, svi nazočni uputili su se do Doma zdravlja te obišli radove na rekonstrukciji sanitarnih čvorova koji se izvode u prizemlju i na katu objekta. 

Radovi su u punom jeku: izvode se grubi građevinski radovi, odstranjuju se sve stare instalacije (vodovod, odvodnja, struja), postavljaju nove i stvaraju preduvjeti za uređenje suvremenih sanitarnih čvorova. 

Dom zdravlja Ivanec i idućih će godina biti veliko gradilište, a kako se čulo na skupu, procjenjuje se da će radovi na kompletnoj energetskoj obnovi zgrade trajati naredne četiri godine.

print