Novosti

PLESNI KLUB IVANČICA Čaroban dramsko – plesni spektakl Legenda o Ivančici u prepunoj srednjoškolskoj sportskoj dvorani

Ponedjeljak

Plesni  klub Ivančica u nedjelju je, 17. prosinca, svojom predstavom Legenda o Ivančici oduševio publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila sportsku dvoranu Srednje škole Ivanec. Plesačice iz svih skupina sa svojim voditeljicama izvele su pravi plesni spektakl te maštovitim koreografijama, kostimima, glazbom, scenografijom i vizualnim efektima prikazale priču o vitezu Ahatu i prekrasnoj djevojci Ivančici, uprizorivši time poznato djelo književnika Mladena Kušeca.

Program je popraćen i naracijom legende. Vilu Ivančicu uprizorila je Marta Šenjug, u kostim Ahata „uskočila“ je Jana Kolačko, a u crnog jahača pretvorila se Tena Ribić. No, osim tih, glavnih likova, bilo je tu još i veliko mnoštvo drugih glumaca i plesača, svaki sa svojom ulogom i koreografijom, pa su tako priču upotpunili vile i vilenjaci, rakovi i zmije, seljaci, šumsko cvijeće, coprnice…

Radnja priče je bajkovita, odvija se u čarobnoj šumi, a upravo takav je i kraj, koji nosi i poruku o pobjedi dobra i ljubavi nad zlom.

Legenda o Ivančici cjelogodišnji je projekt Plesnog kluba Ivančica, a dio produkcije prvi je put prikazan u lipnju ove godine, na svečanosti u povodu Dana grada, kada su plesačice oduševile sve nazočne.

Cjelokupnu produkciju Legende o Ivančici novčano je podržao Grad Ivanec, prepoznavši u njoj doprinos brendiranju Ivanca kao Planinarskog grada. Predstavu je pratio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Sve čestitke Plesnom klubu Ivančicama, njegovim voditeljicama i plesačima svih skupina, na nezaboravnom programu kojim su dali najljepši prilog atmosferi Adventa u Ivancu!

print