Novosti

KUD RUDOLF RAJTER Mješoviti pjevački zbor i dječji zbor pjesmom oduševili brojnu publiku okupljenu kod paviljona u parku

Nedjelja

Zadnje dane Stare godine brojnoj publici okupljenoj kod paviljona u gradskom parku svojim su programom jučer uljepšali Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter i njegov dječji zbor. Zbog odraslih, kojim je ravnala prof. Jelena Gotal, na početku je izveo više starih pučkih pjesama s božićnom tematikom te ponovno pokazao da s razlogom nosi naslov zlatnog zbora na nacionalnoj razini. Okupljenu publiku razveselio je i s nekoliko popularnih stranih božićnih pjesama.

Iz svega glasa je zapjevao te svojom spontanošću sve okupljene razveselio i nasmijao i Dječji zbor, koji vode Lucija Šambar i Ana Kolarić. Mali pjevači raznježili su srca roditelja, baka i djedova, a njihov nastup ovjekovječen je brojnim snimkama i fotografijama. Glazbom su ih pratili prof. J. Gotal na klavinovi te Andro Gotal (udaraljke).

Da zbor odraslih ne treba strahovati za svoju budućnost, pokazao je na kraju i zajednički nastup velikog i malog zbora, koji se zajedno otpjevali Tihu noć.

Na samom početku sve okupljene pozdravio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te  zborovima uputio zahvalu što pjesmom pridonose lijepom blagdanskom ugođaju u našemu gradu.

print