Novosti

ALPINIZAM Poznati alpinist Željko Bockovac u Muzeju planinarstva Ivanec predstavio knjigu „Ekstrem“

Ponedjeljak

Muzej planinarstva u petak je, 19. siječnja, u svojim prostorima ugostio poznatog hrvatskog alpinista Željka Bockovca, koji je ivanečkoj publici predstavio svoju najnoviju knjigu „Ekstrem“.

Uz anegdote i mnoštvo zanimljivosti, autor je s puno entuzijazma publici dočarao svoje doživljaje na planinama, među kojima odskaču uspon Grossglockner, najviši planinski vrh Austrije, lavina koju je doživio na Marmoladi u sjeveroistočnoj Italiji, pa ekspedicija u Peru i na Himalaju itd. 

Knjiga „Ekstrem“ sastoji se od 15 autobiografskih zapisa posvećenih planinarstvu i alpinizmu, koji su obilježili autorov život. 

Bockovac inače potječe iz Makarske, grada podno Biokova, sredine slične ivanečkoj, te stoga kaže da se u Ivancu osjeća - kao doma. Onako kako su Ivančani vezani za Ivančicu, tako je on vezan za svoje Biokovo.

U ime domaćina, okupljene je pozdravila kustosica Muzeja Ana Škriljevečki te autoru čestitala na osvojenoj godišnjoj nagradi HPS-a za najveći doprinos planinarskoj publicisticiosvojenu upravo za knjigu „Ekstrem“.

Nakon promocije uslijedilo je završno neformalno druženje uz potpisivanje knjige. Nakon odrađene turneje po Dalmaciji, Bockovac upravo iz Ivanca kreće s predstavljanjem knjige po sjevernim dijelovima Hrvatske.

print