Novosti

DVD RADOVAN Radovanskim vatrogascima nova garaža za smještaj navalnog vozila i opreme

Petak

U nazočnosti predstavnika Grada Ivanca, gradske Vatrogasne zajednice, nekoliko gradskih vijećnika, sponzora i donatora, izvođača radova i članova DVD-a Radovan, kod vatrogasnog doma u Radovanu jučer je održana svečana primopredaja i simbolično otvaranje novosagrađenog garažnog prostora za smještaj navalnog vozila i opreme.

Obraćajući se okupljenima, predsjednik DVD-a Nikola Habunek podsjetio je da je Grad Ivanec još u ožujku 2021. predao DVD-u na korištenje novo vozilo i opremu vrijednu 200.000 eura. No, kako je ono bilo preveliko za postojeću garažu pa je stajalo na otvorenom i bilo izloženo atmosferilijama i mogućnosti oštećenja, u međuvremenu su se tražila rješenja za gradnju novog prostora.

Sagrađena nova, grijana garaža

Konačno rješenje problema stiglo je od strane Grada Ivanca, koji je sredstva za gradnju nove garaže osigurao u proračunu za 2023. i to putem kapitalne donacije gradskoj Vatrogasnoj zajednici. Zahvaljujući tome, gradnja garaže je započela u travnju, a završena u studenome lani.

-Ukupna investicija stajala je 36.870 eura, od čega je Grad Ivanec osigurao 26.550 eura, dok je ostalih 10.320 eura  osigurao DVD Radovan iz vlastitih sredstava (od prodaje starog navalnog vozila). Svemu tome treba dodati još oko 10.000 eura u vidu donacija materijala, opreme i usluga, pa možemo reći da je u gradnju nove, grijane garaže, uloženo oko 46.000 eura – naglasio je Habunek te uputio izraze zahvalnosti Gradu Ivancu, VZ-u i svim sponzorima i donatorima.

Od 2018. do 2023. Grad u vatrogastvo uložio cca 1,1 mil. €

Okupljenima se obratio gradonačelnik Milorad Batinić te izrazio zadovoljstvo gradnjom nove garaže:

-U svakoj prilici ističem da je vatrogastvo jedina operativna snaga na koju možemo računati u slučaju bilo kakvih nepogoda. Jedini način da vam zahvalimo za sve što činite za zajednicu jest da vam nabavimo potreban vozni park i opremu koja će vam omogućiti kvalitetno djelovanje. Stoga Grad već više godina kontinuirano, u povećanim iznosima, prati potrebe vatrogastva. Potvrđuje to i podatak da smo od 2018. do 2023. u vatrogastvo usmjerili gotovo 1,1 milijuna eura (cca 8,2 mil. kuna) što su iznimno visoka ulaganja. Vjerujem da će nam proračun i ubuduće dozvoljavati da vas pratimo na jednak način – izjavio je Batinić te vatrogascima poželio što manje požara, prirodnih nepogoda i intervencija te što više rada s mladima i vatrogasnih druženja.

Dobra stvar za cijelu zajednicu

Obraćajući se okupljenima, predsjednik Vatrogasne zajednice Zdenko Đuras naglasio je da su vatrogasci jedina operativna snaga koja je građanima raspoloživa 24 sata te da ga u tom kontekstu raduju povećana izdvajanja za vatrogastvo.

-Sve je krenulo od sklapanja sporazuma o financiranju vatrogastva između Grada Ivanca i Vatrogasne zajednice. Izgradnjom ove garaže napravljena je dobra stvar za čitavu zajednicu. Garaža je lijepa i funkcionalna i ponosni smo što je u njoj smješteno jedno od najjačih, ako i najjače, navalno vozilo na području djelovanja VZ GI – poručio je Đuras.

U nastavku je garažu simbolično otvorio gradonačelnik M. Batinić, a potom je novi prostor blagoslovio margečanski župnik vlč. Tito Damir Šmintić.

Druženje domaćina i njihovih gostiju nastavljeno je u neformalnom tonu u vatrogasnom domu DVD-a Radovan.

print