Novosti

ZA GRADSKE UDRUGE U Poduzetničkom inkubatoru održana informativna radionica o otvorenim javnim pozivima Grada Ivanca za 2024.

Četvrtak

U srijedu, 7. veljače, u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec održana je informativna radionica o otvorenim javnim pozivima Grada Ivanca za udruge.

Zbog izmjena u zakonskoj regulativi ove su godine raspisana dva javna poziva.

Javni poziv za predlaganje programa/projekata javnih potreba Grada Ivanca za 2024. godinu namijenjen je humanitarno – socijalnim udrugama, udrugama umirovljenika te ostalim udrugama.

Poseban javni poziv raspisan je za KUD-ove i udruge za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Ivanca za ovu godinu.

Predstavnicima udruga uvodno se obratila Irena Kresonja, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i  imovinu Grada Ivanca

Informacije o pozivima, uvjetima prihvatljivosti prijavitelja, troškova i aktivnosti, kao i o samoj evaluaciji i ugovaranju projekta okupljenima je predstavila viša stručna suradnica Grada Ivanca za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Ana Jagetić.

Drugi dio održane edukacije bio je usmjeren na razvoj i popularizaciju brenda Ivanca, utjecaj manifestacija udruga na razvoj turističke destinacije te marketing samih manifestacija. Navedeni segment edukacije za udruge je održala direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš.

Posljednji dio informativno - edukativne radionice obilježila je rasprava, prijedlozi i  preporuke predstavnika udruga, ali i predstavnika Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Sukladno dobivenim sugestijama i dogovoru, tijekom godine nastavit će se kontinuiran i proaktivan rad s udrugama, kako u kreiranju zajedničkih sadržaja i manifestacija, tako i u segmentu jačanja njihovih cjelokupnih institucionalnih kapaciteta.

Podsjetimo, rok za prijavu na oba raspisana javna poziva je 19. veljače 2024.

print