Novosti

LJEPOTA ŠUME Izložba „Šuma okom šumara“ u Muzeju planinarstva Ivanec

Srijeda

U petak, 8. ožujka, u Muzeju planinarstva Ivanec otvara se izložba 18. bjelovarskog salona fotografije „Šuma okom šumara“, s međunarodnim sudjelovanjem.

Na izložbi će biti prikazane izabrane fotografije s tematskog natječaja koji svake godine organizira Hrvatsko šumarsko društvo - Ogranak Bjelovar.

Za izlaganje na ovogodišnjem Salonu fotografije odabrano je 190 fotografija gotovo trideset autora. Riječ je o šumarima i zaljubljenicima u fotografiju koji osim iz Hrvatske, dolaze iz Mađarske, Slovenije i Njemačke.

Na fotografijama je zabilježena ljepota šume, čarobna priroda, promjene godišnjih doba te bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta. 

Ova tradicionalna manifestacija od svojih je skromnih početaka, vezanih uz područje Bjelovara, dobila međunarodni karakter, stekla umjetnički status te prerasla u priznatu izložbu.

Tijekom proteklih godina izložba je gostovala diljem Hrvatske i u inozemstvu, a danas je jedna od najvažnijih aktivnosti Hrvatskog šumarskog društva.

Izložbu u Ivancu organiziraju Hrvatsko šumarsko društvo - Ogranak Varaždin i Muzej planinarstva, uz potporu Grada Ivanca.

Otvorenje izložbe je u 17 sati.

print