Novosti

NOVA GRAĐEVINSKA ZONA GMAJNA Grad Ivanec provodi radove na formiranju 30-ak novih građevinskih parcela i koridora za buduće prometnice

Srijeda

U zapadnom dijelu nove stambene zone Gmajna u Ivancu, iza INA-ine benzinske crpke, ovih se dana izvode opsežni radovi na izravnanju terena.

Radovi se izvode temeljem lani postignutog dogovora Grada Ivanca s vlasnicima privatnih poljoprivrednih zemljišta o mini komasaciji, kojom će se omogućiti formiranje 30-ak novih građevinskih parcela za individualnu stambenu gradnju i osigurati koridori za buduće prometnice.

-Nakon izravnanja terena i dodatnih radova koji slijede u narednim danima, pristupit će se iskolčenju parcela i uređenju makadamskih prometnica. Temeljem dogovora s Gradom, svi vlasnici dobit će parcele pravilnog oblika na kojima će moći prići gradnji svojih objekata, uz napomenu da Grad pokriva troškove parcelacije, provedbe elaborata i druge prateće troškove – izjavio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, koji je zonu Gmajna danas obišao s resornim pročelnicima Irenom Kresonja i Stjepanom Vincekom.

Na taj način, identičan onome kakav je proveden u Preradovićevoj ulici, a koja je u međuvremenu prerasla u jednu od najatraktivnijih građevinskih zona te se u kratkom vremenu popunila novim stambenim i poslovnim objektima, Grad Ivanec otvara nove građevinske i stambene zone, omogućujući vlasnicima da na građevinski uređenim parcelama što prije mogu početi graditi.

Radove izvodi tvrtka Iskopi MS, a iznosom od cca 22.000 eura financira ih Grad Ivanec.

print