Novosti

M. BATINIĆ I M. FRIŠČIĆ NA SASTANKU S BISKUPOM B. RADOŠEM O rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za autobusno stajalište u Jerovcu i dogradnji objekta NK Mladost Margečan

Četvrtak

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš danas je u svom uredu održao radni sastanak s gradonačelnikom Ivanca Miloradom Batinićem i njegovim zamjenikom Markom Friščićem, a nazočili su mu i kancelar Biskupije Ivan Rak i resorna gradska pročelnica Ljiljana Risek.

Glavna tema sastanka, koji je održan u ugodnoj i konstruktivnoj atmosferi, bilo je razmatranje mogućnosti rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s Biskupijom na zemljišnim česticama na području Jerovca i Margečana. Time bi se Gradu Ivancu omogućilo da priđe izvedbi radova na gradnji autobusnog stajališta u Jerovcu Donjem (kod kapelice) te rekonstrukciji i dogradnji objekta na sportskom igralištu NK Mladost Margečan i pratećim radovima.

U razgovoru su ivanečki gradski čelnici detaljnije obrazložili ograničenja u provedbi planiranih zahvata koja Gradu sada onemogućavaju gradnju sadržaja namijenjenih prvenstveno djeci, mladima, ali i široj zajednici, te ponudili odgovarajuća rješenja.

Biskup Radoš pritom je jasno istaknuo volju da Biskupija pomogne, pogotovo kad su u pitanju interesi i sigurnost djece i zajednice. U tom kontekstu razmotrene su konkretne opcije za rješenje imovinsko-pravnih odnosa i utvrđen daljnji hodogram aktivnosti, a sve s ciljem kako bi se dogovorene aktivnosti što prije provele i samim time omogućilo Gradu da priđe konkretizaciji spomenutih projekata.

print