Novosti

APEL VOZAČIMA Ne kršite prometnu regulativu kod Osnovne škole Ivanec, policija je počela izricati kazne

Četvrtak

Svim roditeljima koji djecu osobnim vozilima dovoze, odnosno odvoze iz ivanečke Osnovne škole I. K. Sakcinskog, kao i svim vozačima koji koriste parkiralište u krugu škole u večernjim satima (radi sportskih natjecanja, treninga i sl.) skreće se pažnja na obvezu poštivanja važeće signalizacije kojom je reguliran promet kod škole.

Upozoravamo na sljedeće: sadašnjom prometnom regulativom i postavljenim znakovima određeno je da promet prema školi teče jednosmjerno i to Ulica ak. Ladislava Šabana - krug škole (gdje se roditelji kratko zadržavaju da dijete iziđe iz automobila, odnosno uđe u nj) – a nakon toga promet ide dalje na novouređenu Preradovićevu ulicu s izlaskom na obilaznicu.

Međutim, i unatoč postavljenom znaku „zabrana prometa u jednom smjeru“, uočeno je da mnogi vozači svakodnevno krše ovu prometnu regulativu na način da voze u kontra smjeru, iz pravca Preradovićeve u krug škole. Pritom ne samo da stvaraju gužvu, kaos i ljutnju ostalih vozača, već time i ugrožavaju sigurnost učenika. Također, mnogim vozačima uobičajena je praksa da nakon izlaska s parkirališta SPAR-a, umjesto ulijevo, prema obilaznici, skrenu desno, jednosmjernom ulicom te si prolaskom kroz dvorište škole „krate“ put prema gradskom centru.

Apelira se na vozače da to ubuduće više ne čine, uz upozorenje da policija ovdje obavlja pojačanu kontrolu i izriče kazne. Unatoč tomu što su kazne visoke (od 400 do 660 eura, prijedlog za oduzimanje vozačke dozvole na mjesec dana, 3 kaznena boda), već jutros je primijećeno da pojedini vozači opet voze – u kontra smjeru!

Iako nikome nije u interesu sankcioniranje vozača, iz policije poručuju da će upravo zbog ovakvih slučajeva i dalje na ovome punktu obavljati pojačani nadzor i kažnjavati vozače. Stoga, još jednom apel vozačima – poštujte važeću prometnu regulativu i izbjegnite visoke kazne!

print