Novosti

ZAKLADA GRADA IVANCA Odobrene nove pomoći potrebitima za nabavu hrane, terapije, poboljšanje stambenih prilika…

Četvrtak

Članovi Upravnog odbora Zaklade Grada Ivanca jučer su održali svoju 15. sjednicu te na njoj razmotrili niz novih zamolbi građana za pomoć i potporu.

I ovoga puta odobrena je novčana potpora za terapije jednom teškom bolesnom djetetu, kao i više pomoći za nabavu namirnica osobama (među kojima su i roditelji s djecom) koje su zbog raznih razloga (najčešće su u pitanju razne bolesti, teški invaliditet, poremećeni obiteljski odnosi) došle u situaciju da im je potrebna pomoć zajednice.

Zaklada će se, u suradnji s Gradom, angažirati i u jednom, posebnom teškom slučaju, gdje je osobi, koja boluje od maligne bolesti i živi u očajnim stambenim prilikama, potrebna izdašnija pomoć na način da joj se uredi kuća, očisti okoliš i u suradnji s ostalim nadležnim institucijama dogovori način pomoći koji će joj omogućiti život u uvjetima dostojnog čovjeka.

Na žalost, i ovoga puta pred članovima Zaklade našle su se zamolbe ostarjelih i bolesnih osoba koje su se našle u situaciji da mole pomoć, a da istovremeno imaju odraslu djecu, zaposlenu u inozemstvu, koja su zaboravila na svoje roditelje.

Potkraj sjednice upućeni su i izrazi zahvalnosti na doprinosu koji je radu Zaklade u dosadašnjem mandatu dao Robert Čusek, voditelj Zavoda za socijalni rad Ivanec, koji je, slijedom svog radnog mjesta, bio dragocjena „spona“ sa Zakladom.

 Budući da g. Čusek odlazi na novo radno mjesto izvan Ivanca, što mu više neće kompatibilno sa članstvom u Zakladi, i on je zahvalio kolegicama u Zakladi na dobroj suradnji te izrazio uvjerenje da su svi zajedno u svom humanitarnom angažmanu odradili puno dobrih stvari za dobrobit najugroženijih članova naše zajednice te im, do izbora novog člana Zaklade, poželio budući uspješan rad.

print