Novosti

NA ŽGANOM VINU Otvoren novi punkt za bicikliste – uz solarni stup s opremom za popravak bicikala i rampama, sagrađena i nadstrešnica

Petak

Uz novootvoreni Centar za posjetitelje Kukuljević i suvenirnicu u Muzeju planinarstva, stiže i dodatan vjetar u jedra razvitku planinarskog turizma na području našega grada!Naime, danas je na Žganom vinu na Ivančici dovršeno uređenje novog cikloturističkog punkta, na kome svim biciklistima na raspolaganju stoji suvremena oprema i uređena infrastruktura.

Projekt je realizirala Turistička zajednica Grada Ivanca, a pod vodstvom njena predsjednika Borisa Jagetića Daraboša novi su punkt prvi obišli gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, a pridružio se i Davor Galić, voditelj RJ Održavanje i gradnja Ivkoma d.d., koji je izveo radove.   

Punkt na Žganom vinu opremljen je solarnim servisnim stupom s USB priključkom, LED rasvjetom i solarnim panelom, a unutar stupa nalazi se osnovni alat za popravak bicikala i pumpa za gume. 

Podignute su i tri jednostavne rampe za bicikle, a sagrađena je i lijepa drvena nadstrešnica pod kojom su klupe i stolovi, za predah i odmor biciklista, ali i svih planinara i izletnika. Na nadstrešnici je istaknuta i interpretacijska ploča s nizom servisnih informacija i kontakata o svemu onome što bi moglozainteresirati posjetitelje.

Podsjećamo, prvi cikloturistički punkt uređen je u Ivancu, kod ulaza u gradski park, a ovaj novi, na Žganom vinu, otvoren je, kao što se i planiralo, s prvim lijepim proljetnim danima. 

-Otvaranjem punkta na Žganom vinu nastavljamo s planskim uređivanjem objekata i infrastrukture za biciklistički turizam, koji svugdje u Europi, pa tako i u nas, doživljava ekspanziju. Grad Ivanec jedina je sredina na području cijele Varaždinske županije koja na ovakav moderan način uređuje prihvatnu infrastrukturu za ovu kategoriju turista. S ovim projektom nastavljamo i dalje, a uređenje sljedećeg punkta najavljujem na vrhu Ivančice! – poručio je Jagetić Daraboš

Nove ciklo postaje planirane su kod vodenice u Margečanu, kod Etnokuće Bedenec, kod hotela Orion na Horvatskom te u Salinovcu.

Gradonačelnik Batinić izrazio je zadovoljstvo realizacijom punkta na Žganom vinu i načinom na koji je, s već prije postavljenim masivnim drvenim klupama i interpretacijskom pločom, ukomponiran u skladnu cjelinu.

-Na ovakav način Grad Ivanec koristi svoje položajne i prirodne prednosti kako bi biciklistički turizam na najbolji način inkorporirao u Ivanečku cikloturističku rutu te posjetiteljima omogućio jedan sasvim drukčiji doživljaj Ivanca – Planinarskog grada – poručio je Batinić.

Sredstva za uređenje ciklo punktova osigurana su temeljem uspješne prijave TZ-a na javni poziv HTZ-a, a projekt pomažu i Grad Ivanec te TZ iz vlastitih sredstava.

print