Novosti

EKO UDRUGA „NAŠA IVANŠČICA“ Na utrci 24 sata Ivančice svim trkačima podijelili naljepnice „NE“ kamenolomu na Ivančici; bilo je i onih koji je nisu htjeli staviti

Ponedjeljak

Dolazak na utrku 24 sata Ivančice velikog broja trkača, rekreativaca i zaljubljenika u prirodu iz cijele Hrvatske i Slovenije iskoristila je Eko udruga „Naša Ivanščica“ kako bi još jednom upozorila na pogubne inicijative za otvaranje kamenoloma na brdima Siljevec i Obroščici na Ivančici.

Uz osiguranu javnu površinu i štand od strane Grada Ivanca, udruga je na štandu na Rapikovcu svim sudionicima podijelila naljepnice (koje su se mogle nalijepiti na majicu) s natpisom „NE“ kamenolomu. Time je i gostujuće trkače željela senzibilizirati za temu katastrofalnih posljedica otvaranja kamenoloma, koji bi u Željeznici i okolici rezultirao demografskim slomom, iseljavanjem te uništenjem živoga svijeta i podzemnih izvora voda (miniranje!).

Brojni sudionici su, nakon što su se upoznali s time što zapravo stoji iza „NE“ kamenolomu, bili zgroženi namjerama da se predivna Ivančica devastira na najgori od svih mogućih načina.

-Puno su nam prilazili Splićani i Slovencu te se interesirali o čemu je riječ. Svima smo podijelili letke i naljepnice i svi su ih rado uzeli – kazala je članica Eko udruge Valerija Vidaček, koja je na štandu dežurala s Valentinom Mudri, Šteficom Blažunaj, Božicom Hranić i Ana Marijom Čovran.

I dok su mnogi trkači naljepnicom „NE“ kamenolomu na svojim majicama iskazali solidarnost u protivljenju ovoj suludoj inicijativi, među sudionicima bilo je i pojedinih aktualnih državnih dužnosnika i zagovaratelja Parka prirode Ivančica, ali na čijoj majici nije primijećena naljepnica „NE“ kamenolomu.

print