Novosti

VESELJE U DJEČJEM VRTIĆU IVANČICE Mališani poletjeli na novouređeno dječje igralište u vrtićkom krugu!

Utorak

Mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice poput jata ptičica danas su, točno u pola 10, poletjeli na  novouređeno igralište u vrtićkom dvorištu, nakon čega je nastalo pravo veselje i igra na nizu novih sprava! Jer bio je to prvi izlazak malenih na novo igralište; čekalo se, naime, da na uređenim površinama nikne trava i da se cijeli teren zazeleni, a to čekanje s pogledom na nove sprave koje mame na igru i zabavu, malenima baš i nije bilo lako izdržati!

No, od danas igralište je u uporabi, vrijeme se proljepšalo pa će sve to, kako su nam i same potvrdile, odgojiteljicama uvelike olakšati rad s djecom.

I dok su najbrži mališani zaposjeli ljuljačke i klatilice, mjesto više tražilo se za ukrcaj na vrtuljak. Širok osmijeh na lice mlađoj je djeci izmamila kula s toboganom, dok su se starija dječica uputila u istraživanje veće kule. Prvi put otvoren je i moderni pješčanik (koji se nakon korištenja zatvara), međutim, iako su djeca jedva čekala da se počnu zidati pješčane kule i dvorce, za to će se ipak morati strpjeti još koji dan, dok se ne prosuši pijesak koji su smočile kiše proteklih dana. Ispod svake sprave postavljena je antistresna podloga.

U pratnji ravnateljice Dječjeg vrtića Milene Golubić, dječje veselje pratili su i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te Gordana Mošmondor, pročelnica Službe za pravne poslove i javnu nabavu Grada Ivanca, koji je osigurao većinu sredstava za ovo igralište.

Vrijednost ove investicije (iz programa 2023.) je 64.700 €, od čega je 60% gradskih sredstava, dok je ostatak osigurao Središnji državni ured za demografiju i mlade.

No, to nije sve jer u vrtićkom krugu predstoji uređenje još jednog sličnog igrališta.

Pošto se vrtić dograđuje za novih 50-ero malenih, Grad Ivanec se i za 2024. uspješno prijavio na natječaj Središnjeg ureda za uređenje igrališta. Ukupna vrijednost ove investicije je 40.500 eura, od čega 60% ili 24.100 eura osigurava Grad Ivanec, a ostatak Ured za demografiju.

-Drugo igralište opremit će se kućicom s podestom i toboganom, vlakićem s lokomotivom i vagonima, toboganom s rampom, klatilicama, vrtuljkom, ljuljačkom, klupama i dr. Tako da će u uređenje i opremanje dva igrališta u krugu vrtića Ivanec biti uloženo čak 105.000 eura! – izvijestio je Friščić.

Ovime Grad Ivanec, uz gradnju suvremenih smještajnih kapaciteta, kvalitetu boravka djece u svojim vrtićima podiže na novu kvalitativnu razinu, što je prilog nastojanjima da se u Ivancu i dalje nastave poboljšavati demografski trendovi.

 

print