Novosti

12. DJEČJA OLIMPIJADAU IVANCU Natjecalo se 314 mališana iz deset dječjih vrtića

Nedjelja

U organizaciji Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec i Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca, a uz već tradicionalno pokroviteljstvo Grada Ivanca i Hrvatskog olimpijskog odbora, u petak, 10. svibnja, na nogometnom igralištu NK Ivančice Ivanec, održan je 12. olimpijski festival dječjih vrtića.

Ove godine na Festivalu je sudjelovalo 314 mališana, a uz domaćine, koji su nastupili s dvije ekipe, natjecali su se i mališani iz Podružnice Radovan te iz dječjih vrtića Bambi Ivanec, Zibeljko Bednja,Čarolija Biljevec, Ježić Črešnjevo, Latica Klenovnik,Runolist Žarovnica, Škrinjica Vidovec te Dječji vrtić Vinica.

Ovogodišnji pobjednici su mališani Dječjeg vrtića Čarolija iz Biljeva, drugo mjesto pripalo je domaćinima DV Ivančice Ivanec, a brončana je medalja također ostala u Ivancu, njome su se okitili predstavnici DV Bambi.

Nagrada za fair play pripala je DV Runolist iz Žarovnice.

Na samom početku, riječi podrške i dobrodošlice svim okupljenim malim olimpijcima, ali i roditeljima, bakama i djedovima te građanima, uputila je ravnateljica vrtića Milena Golubić.

-Želim vam da se svi lijepo provedete! Bodrite naše najmlađe, navijajte za njih i podržavajte ih u igrama jer za ovu su priliku doista marljivo vježbali – istaknula je M. Golubić.

Dječji olimpijski festival otvorio je zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić, uputivši zahvalu organizatoru DV Ivančice Ivanec, ali i svim ostalim vrtićima koji su se odazvali i sudjeluju na ovom vrijednom sportskom natjecanju.

-S obzirom na to da nam je u tijeku dogradnja Dječjeg vrtića u Ivancu, počela je gradnja novog vrtića u Radovanu, dogodine svakako očekujemo barem jednu olimpijsku ekipu više, a svima vama danas želim dobre rezultate i što više medalja –poručio je Friščić.

Olimpijsko nadmetanje održano je u pet disciplina, kako za dječake tako i za djevojčice, a to su mali nogomet, trčanje, skok u dalj, štafeta i bacanje loptice.

Svi sudionici nagrađeni su medaljama, diplomama i kapama.

Tradicionalno je održana i utrka odgajatelja, a pobjedu je odnio Dječji vrtić  Ježić iz Črešnjeva; druga je Vinica, treći DV Čarolija.

Festivalu je nazočio i tajnik Zajednice sportskih udruga Boris Gotal te članovi Upravnog vijeća DV Ivančice.

 

print