Novosti

NAŠI MATURANTI U petak, 24. svibnja, Norijada i velika plesna predstava 117 maturanata Srednje škole Ivanec

Četvrtak

Mimohodom ivanečkim ulicama te tradicionalnim plesno-scenskim programom, jedinstvenim u Hrvatskoj, maturanti Srednje škole Ivanec sutra će se (petak, 24. svibnja) simbolično oprostiti od svog srednjoškolskog obrazovanja.

Ove godine Srednju školu napušta šest razreda - dva gimnazijska, jedan ekonomski, jedan razred prodavača, jedno odjeljenje CNC operatera te kombinirani razred strojobravara, stolara i majstora kućnih instalacija, ukupno 117 maturanata.

Mimohod ulicama počinje u 18.20 sati, a u 19 sati slijedi središnji program Norijade u srednjoškolskoj sportskoj dvorani, koji tradicionalno prati velik broj okupljenih roditelja i građana.

Ovogodišnja Norijada dio je projekta „Dance, no stress“, koji Srednja škola provodi sklopu projekata izvannastavnih aktivnosti financiranih od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ciljevi ovoga projekta su da se ova dugogodišnja tradicija škole dovede na još veću razinu kvalitete, da se učenicima omogući sudjelovanje u cijelom procesu nastanka plesno scenske izvedbe i otkriju učenički talenti, ali i da im se omogući kvalitetno nošenje sa stresom kroz posvećenost zadacima u stvaranju plesne točke, veća grupna povezanost u razrednom odjelu te individualni doprinos promociji ove jedinstvene tradicije Srednje škole Ivanec.

Učenike su za nastupe pripremale psihologinja Tea Košić i prof. fizike i matematike Helena Galić.

print