Novosti

OPROŠTAJ OD ŠKOLE 117 ivanečkih maturanata u bučnom mimohodu prošetalo ivanečkim ulicama te u sportskoj dvorani izvelo plesno-scenski program

Nedjelja

U petak, 24. svibnja, 117 maturanata Srednje škole Ivanec iz šest razrednih odjeljenja tradicionalnim se bučnim mimohodom ivanečkim ulicama i plesno – scenskim programom u sportskoj dvorani oprostilo od svojih srednjoškolskih dana.

Nastup maturanata došli su pogledati njihovi roditelji, rodbinai prijatelji te brojni sugrađani, a pridružili su se i profesori i ostali članovi kolektiva Srednje škole.

Ove godine od školskih se klupa opraštaju dva gimnazijskarazreda, po jedan odjel ekonomista, prodavača i CNC operatera te kombinirani razred stolara, strojobravara i instalatera kućnih instalacija.

Kao i svake godine, maturanti su i ovoga puta osmislili originalne kostime, ponajviše vezane uz popularne filmove, serijale i sl., pa je tako publika pljeskom pratila nastupe svakog razrednog odjela u drukčijem izdanju – od pin upkostima iz sredine prošlog stoljeća, Barbi i Kena, preko Peaky Blindersa, dobro uvježbanih vojnika, cijele Noine arke pa sve do gimnazijskog Star Warsa, čiji je kostim i pobjednički, jer je na FB stranici prikupio najviše lajkova, njih čak 2200.

Maturanti su se od svojih razrednika i ostalih profesoraoprostili riječima zahvale za njihovo strpljenje i znanje koje su im prenijeli.

Iz Srednje škole Ivanec pak ističu da se ivanečka Norijada već više od 30 godina razlikuje od svih ostalih norijada u Hrvatskoj po svojem specifičnom sadržaju i programu maturanata koji jest veseo, ali je i ispunjen dignitetom i poštovanjem prema ustanovi koju su pohađali i iz koje odlaze na daljnje školovanje ili u svijet rada.

Stoga i ne čudi da je večer bila prožeta cijelim spektrom emocija, od radosti zbog završetka jednog životnog poglavlja pa sve do sjete i tuge zbog rastanka.

Ovogodišnja Norijada u Ivancu bila je dio projekta „Dance, no stress“, koji financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Program maturanata pratio je i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

 

print