Novosti

OSNOVNA ŠKOLA IVANEC Obilježen Dan škole i 185. obljetnica školstva u Ivancu

Srijeda

Prigodnim programom učenici i nastavnici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec u utorak su, 28. svibnja, u sportskoj školskoj dvorani obilježili Dan škole i jubilarnu 185. obljetnicu školstva u Ivancu. Tim povodom učenici su izveli program ispunjen pjesmom, plesom i recitalima.

U ime školskog kolektiva, sve okupljene goste i uzvanike, učenike, nastavnike i sugrađane pozdravio je ravnatelj Damir Jagić.

-Respektabilno je spomenuti da je iza naše škole 185. nastavna godina i stoga želim zahvaliti cijelom kolektivu i svima koji su na bilo koji način tome doprinijeli. Naša škola po uspješnosti je u vrhu u Varaždinskoj županiji, ali i u Hrvatskoj – istaknuo je Jagić.

Obilježavanju visokog jubileja škole nazočio je i zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić.

Učenicima i nastavnicima uputio je čestitke povodom 185. obljetnice, a prisjetio se i lijepih uspomena koje i sam nosi iz ivanečke škole.

- Ne smijemo zaboraviti da je škola odgojno – obrazovna ustanova, a velika ivanečka škola danas raspolaže mnoštvom programa, sadržaja i mogućnosti za suvremeni odgoj i obrazovanje djece. Ono što vam mogu poželjeti jest da se na sljedećoj proslavi vidimo na otvorenom gradilištu u sklopu dogradnje škole – zaključio je Friščić.

   Okupljenima se obratio i izaslanik varaždinskog župana Zdenko Đuras, predsjednik Gradskog vijeća Ivanec.

-Iza nas je već više uspješno realiziranih projekata u Osnovnoj školi Ivanec. Uskoro kreće i dogradnja i taj će projekt biti ostvarenje krajnjeg cilja - izgradnje škole za sve buduće naraštaje – rekao je Đuras.

Na svečanosti su uručeni pokloni najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima za rezultate postignute u sportu i znanju na županijskoj i na državnoj razini.

Škola se tako može pohvaliti nagrađenim školskim pjevačkim zborom, dok su se u sportu istaknuli muška šahovska ekipa, rukometaši, nogometaši, odbojkašice i skupina sportskog plesa.

Učenici su postigli odlične rezultate u natjecanjima iz hrvatskog jezika, povijesti, geografije, informatike, fizike i eksperimentalne fizike. Uspješna je bila i ekipa Malih građana, kao i školsko učeničko zadrugarstvo. Zapaženi rezultati postignuti su iz bio zaštite i bio sigurnosti, ali i u natjecanju Sigurnost u prometu.

Niz nagrada i priznanja te sudjelovanje na brojnim natjecanja, ističu u školi, potvrda su još jedne uspješne nastavne godine u dugoj ivanečkoj školskoj povijesti.

 

print