Novosti

PJESNIČKI SUSRET U subotu, 1. lipnja, „Kolovrat riječi“ osmi put u Ivancu

Srijeda

Godišnji susret pjesnika „Kolovrat riječi“ održat će se osmi put u Ivancu ove subote, 1. lipnja.

Susret tradicionalno počinje okupljanjem pjesnika u Muzeju planinarstva, a zatim slijedi obilazak pjesničke rute koja obuhvaća Područnu školu Tina Ujevića u Salinovcu, područje uz rijeku Bednju kod OPG-a Marković i društveni dom Stažnjevec.

Na svakoj pjesničkoj točki čitat će se poezija, odnosno odabrane pjesme sudionika. U Stažnjevcu, na posljednjoj lokaciji, pjesnike će dočekati Glumačka družina Komedijaši koja djeluje u sklopu KUU Stažnjevec te goste zabaviti skečom.

Organizatori manifestacije su ivanečki pjesnici Ljiljana Vuglač i Darko Foder uz suorganizatore Grad Ivanec i Muzej planinarstva te podupiratelje  - Turističku zajednicu Grada Ivanca, KUU Stažnjevec, PŠ Salinovec i OPG Marković.

„Festival poezije u pokretu“, kako su ga nazvali sami organizatori, osmišljen je na način da se uz stihove i druženje, ljubitelji poezije koji su u ivanečki kraj stigli iz različitih dijelova sjeverozapadne Hrvatske (pa i šire),  upoznaju s geografskim, etnološkim i eno-gastronomskim značajkama Ivanca i okolice.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti pjesnicima te poslušati njihove stihove na pojedinim pjesničkim točkama, a početak susreta zakazan je za 15 h u ivanečkome muzeju.

Tim će povodom muzejska suvenirnica iznimno biti otvorena u subotu od 14 do 17 h te će svi pjesnici imati prilike kupiti suvenir s logom Planinarskog grada za uspomenu na posjet Ivancu.

Program manifestacije dostupan je u prilogu.  

print