Novosti

PLANINARSKI POHOD Održan 10. pohod u znak sjećanja na poginule i umrle branitelje s područja Grada Ivanca

Subota

Kao što je i bilo najavljeno, na sam Dan državnosti održan je jubilarni 10. planinarski pohod u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje s područja Grada Ivanca. Pohod je i ove godine organizirao UDVDR Ogranak Ivanec, uz suorganizaciju Planinarskog kluba, HVIDR-e i Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec.

Prilikom okupljanja kod Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec, okupljenima su se obratili predsjednik UDVDR Ivanec Ljudvek Cikač, predsjednik Podružnice UDVDR Varaždinske županije Branko Družinić i Snježana Hunjet, izaslanica ministra hrvatskih branitelja, a sve sudionike pohoda blagoslovio je ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec.

Počast poginulima odana je kod spomen obilježja poginulim ivanečkim braniteljima, a nakon toga se krenulo na pohod dijelom Ivanečke planinarske obilaznice, rutom jezera Jarki – Ključice – Vinogradska ulica – Gupčeva ulica – Kukuljevićeva ulica, s povratkom u Memorijalni centar. Sudionici pohoda usput su zastali na okrepi kod članovi UDVDR-a Zvonimira Putareka i Ivice Rudničkog.

Nakon završetka pohoda, uslijedila su natjecanja okupljenih branitelja u visećoj kuglani, belotu i elektroničkom pikadu te druženje uz numizmatičku izložbu Martina Lukavskog i degustaciju meda pčelara Marijana Vusića.

Memorijal je održan uz novčanu potporu Grada Ivanca te uz pomoć Područnog ureda Hrvatskog zavoda socijalnog rada u Ivancu.

 

print