Novosti

SJEĆANJE NA RATNE DANE Na Ribičkom domu Ivanec održano druženje pripadnika 2. ivanečke bojne 104. brigade HV

Nedjelja

Na Ribičkom domu Ivanec u subotu su se, 1. lipnja, okupili pripadnici Udruge 2. ivanečke bojne 104. brigade Hrvatske vojske na druženju koje se uvijek održava u lipnju, u povodu predstojećeg obilježavanja Dana grada.

Druženju se odazvalo oko 40 članova udruge, koji su vrijeme proveli u neformalnoj atmosferi, uz prisjećanje na dane Domovinskog rata, uz razgovor o svakidašnjim problemima i aktualnostima, ali i o lijepim stvarima vezanim uz braniteljsku zajednicu.

Pozdravljajući okupljene branitelje i goste, predsjednik Udruge 104. brigade – Ogranka Ivanec Miljenko Grudiček podsjetio je da su proteklih dana branitelji obilježili važne dane vezane uz stvaranje hrvatske države – Dan državnosti i Dan Oružanih snaga RH, sve to uz blagdan Tijelova, te svima čestitao obljetnice čijem su obilježavanju i sami direktno pridonijeli. Svima poginulima odana je i počast minutom šutnje.

Zahvalivši domaćinima na pozivu na ovu manifestaciju,braniteljima se obratio gradonačelnik Milorad Batinić te uputio riječi podrške ovakvim okupljanjima, kojima se jačaju prijateljstva i vrijednosti koje njeguje braniteljska zajednica.

-Ovo druženje je prekrasna manifestacija vašeg zajedništva iz ratnih dana jer prijateljstvo stečeno na bojištu je dragocjeno – ne zaboravlja se i ostaje u trajnoj uspomeni. Prilika je ovo da ponovno evocirate ta sjećanja i sve ono što ste zajedno prošli te da i dalje čvrsto držite sve izborene tekovine i vrijednosti na kojima počiva naša država – naglasio je Batinić. Svima je poželio druženje u dobroj atmosferi, naglasio da će 2. bojna u Gradu i dalje imati pouzdanog suradnika te braniteljima ponudio svu suradnju i logistiku.

Tajnik Ivan Geci sve okupljene članove pozvao je da se svakako pridruže manifestaciji Ivanečki kotlić u subotu, 22. lipnja, na u kojoj Udruga tradicionalno sudjeluje i daje veliki doprinos prikupljanju priloga za humanitarne potrebe.

print