Novosti

UDRUGA UDOMITELJA NADA Obilježen Nacionalni dan udomiteljstva

Nedjelja

Na terasi Ribičkog doma Ivanec Udruga udomitelja Nada prigodnim je programom i veselim druženjem za najmlađe obilježila, 31. svibnja, Nacionalni dan udomiteljstva.

Udruga Nada danas broji 15 članova, od čega je osam obitelji usmjereno na udomljavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a njih sedam udomljava stare i nemoćne.

No, iz udruge ističu da promocija i poticanje udomiteljstva ostaju osnovne premise dugogodišnjeg kvalitetnog rada i djelovanja udruge.

Udomiteljima, uzvanicima i gostima uvodno se obratila predsjednica udruge Mladenka Ravenski.

-Hvala, prije svega, udomiteljskim obiteljima koje su se odazvale ovom plemenitom pozivu i otvorile vrata svoga doma i srca onima u potrebi, koje su živote prilike dovele u teške životne situacije i izazove – istaknula je Ravenski.

Tom je prigodom Draženki Matuza dodijeljena zahvalnica za 15 godina kontinuiranog i nesebičnog bavljenja udomiteljstvom djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Obilježavanju Nacionalnog dana udomiteljstvapridružio se predsjednik Gradskog vijeća Ivanec i izaslanik župana Zdenko Đuras te u prigodnom obraćanju pohvalio rad i brigu udomitelja te njihovu humanost i plemenitost.

Druženju ivanečkih udomitelja prisustvovala je i predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo Marija Igrec.

Nakon završetka službenog  dijela, djeca su se nastavila igrati i veseliti na napuhancu, a udomitelji su vrijeme proveli u razgovoru, druženju i razmjeni iskustava.

Obilježavanje ovog datuma jedna je od aktivnosti iz projekta udruge Nada pod nazivom „Udomiteljstvo potaknimo - djecu osnažimo, faza II“, koji jefinanciran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

print