Novosti

KUD RUDOLF RAJTER Održan 3. festival zborske glazbe „Poleg jedne velke gore“

Ponedjeljak

U subotu, 1. lipnja, u prepunoj Kinodvorani Ivanec održan je Festival zborske glazbe „Poleg jedne velke gore“. Po treći put zaredom organizirao ga je Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter Ivanec, kao hommage glazbenom pedagogu i skladatelju čije ime nosi, a koji je, među ostalim, uglazbio stihove pjesme Pavice Hrazdira „Poleg jedne velke gore“, današnje neslužbene ivanečke himne.

Domaćini su na festivalu i ovoga puta okupili vrsne zborove s kojima surađuju pa je tako publika u ispunjenoj Kinodvorani uživala u izvedbama Varaždinskog obrtničkog društva, Vokalnog ansambla Stridonne iz Štrigove i Vokalnog ansambla Zlatarjeve  iz Zlatara.

Neosporne zvijezde ivanečkog festivala bili su domaći zboraši, koji su pod vodstvom dirigentice Jelene Gotal izveli tematski raznolik repertoar koji je uključio i izvedbu zahtjevnih natjecateljskih skladbi. Svojim umijećem ponovno su potvrdili da zasluženo nose naziv zlatnog hrvatskog zbora, koji su lani osvojili na 55. državnoj smotri u Poreču.

Zbor uspješno formira i svoj pomladak. Potvrdio je to i sjajan nastup Dječjeg zbora KUD-a R. Rajter koji vode Lucija Šambar i Ana Kolarić, a koji je, dakako, dobio buran aplauz publike.

Pozdravljajući sve domaće i gostujuće zboraše u ime Grada Ivanca, svima okupljenima obratio se zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

-Svatko tko voli glazbu, naprosto mora uživati u zborskomepjevanju. Ponosni smo na ivanečki zbor, na njegovu kvalitetu, postignuća te na činjenicu da ovaj festival prerasta u tradiciju. Hvala vam što pjesmom pronosite ime Ivanca i duh glazbe usađujete u svoj rad i prenosite ga na mlade – poručio je Friščić te domaćinima uputio čestitke na ovoj manifestaciji, a svim gostima poželio ugodan boravak u Ivancu.

Održavanje 3. festivala zborova novčano je podupro Grad Ivanec.

 

print