Novosti

DOĐITE U NEDJELJU NA ŠUMI! Održava se 3. olimpijada mladih planinara u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec

Srijeda

U nedjelju, 9. lipnja, Planinarski klub Ivanec na livadama na Šumiju podno Ivančice priređuje 3. igre mladih planinara, sjajnu manifestaciju kojom promiče ljubav prema planinama i planinarstvu. 

Najavljen je dolazak više od 200 djece iz PD Psunj Pakrac, HPD Cesar Grad Klanjec, HPD BILO -  Koprivnica (koji će logorovati na Šumima), HPD Čazma, HPD Tuhobić Rijeka, PD Strahinjčica Krapina te četiriju ekipa PK Ivanec iz osnovnih škola Ivanec, Salinovec, Maruševec i II. OŠ Varaždin.

Okupljena mladež i djeca natjecat će se u više disciplina kao što su planinarska štafeta, orijentacija, potezanje užetom, podizanje šatora i vezivanje planinarskih čvorova, a posebna disciplina bit će i izvođenje planinarskog recitala.

Uz nagrade za najbolje, organizatori su pripremili i iznenađenja za sve posjetitelje, roditelje, planinare i izletnike.Na ovo jedinstveno druženje na Šumima, koje će potrajati cijeli dan, pozvani su svi zainteresirani, od 9 sati nadalje.

I ova manifestacija održava se kao dio bogatog programa obilježavanja Dana grada, a ujedno je i prilog brendiranju Ivanca kao Planinarskog grada. U slučaju kiše, cijeli program seli se u školsku sportsku dvoranu.

print