Novosti

PLANINARSKI KLUB IVANEC Više od stotinu djece na 3. olimpijadi mladih planinara na Šumima

Ponedjeljak

Podno Ivančice, na livadi uz izvor Šumi, u nedjelju, 9. lipnja, u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, održana je 3. olimpijada mladih planinara.

Sunčan dan okupio je više od stotinu djece, a uz ivanečke osnovnoškolce, vještine, snalažljivost i snage u planinarskim disciplinama odmjerili su i učenici iz Salinovca, II. OŠ Varaždin i OŠ Maruševec, kojima su se pridružila i djeca iz Planinarskog društva Psunj iz Pakraca te iz Hrvatskog planinarskog društva Cesargrad iz Klanjca, čime manifestacija doseže nacionalnu razinu.

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice predsjednika PK Ivanec Tomislava Friščića, Olimpijadu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić.

-Želim vam dobrodošlicu u Ivanec! Drago mi je što i danas nastavljamo graditi tradiciju Ivanca – Planinarskog grada i stvaranja novih generacija mladih planinara! Iz Ivanca ponesite samo lijepe uspomene, a u planinarskom nadmetanju želim vam puno sreće – poručio je okupljenima M. Friščić.

I treće igre mladih planinara održane su u pet disciplina: planinarskoj štafeti, potezanju užetom, postavljanju šatora, orijentaciji, vezivanju planinarskih čvorova i u planinarskom recitalu. Sveukupni pobjednik je II. OŠ  Varaždin kojoj je ujedno pripao veliki pobjednički pehar. Drugo mjesto osvojila je OŠ Ivanec, a treće OŠ Maruševec.

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su i medaljama, a svim sudionicima uručene su zahvalnice.

Nakon igara nastavljeno je druženje velikih i malih planinara i njihovih roditelja uz planinarsku logorsku vatru i pečeni jeger. Prekrasan ambijent Šuma i Ivančice, druženje, nova prijateljstva – svu tu lijepu atmosferu sudionici su ponijeli sa sobom kao lijepo sjećanje na boravak u Planinarskom gradu.

Održavanje ove lijepe manifestacije, koja uvelike doprinosi nastavku turističkog brendiranja Ivanca kao planinarske destinacije, novčano je podupro Grad Ivanec.

 

print