Novosti

DONOSIMO DJELIĆ SJAJNE ATMOSFERE IZ GRADSKOG PARKA Roditelji se opuštaju, a djeca uživaju u igrama i zabavi na mnoštvu sprava

Subota

Donosimo vam i djelić atmosfere gradskog parka, koji je proteklih dana postao omiljena destinacija djece i mališana te njihovih roditelja, baka i djedova.

Grad Ivanec djecu je i ove godine, u povodu Dana grada, obradovao većim brojem zabavnih igara i sprava, pa je tako u petak, 21. lipnja, park odjekivao razdraganim dječjim glasovima. Plovilo se u dva velika bazena, jednom s malim pedalinama i u drugome, u valjku; zabavljalo se u dvorcu s toboganom i kids disco, igrao se tzv. crveni nogomet i odbojka, natjecalo se u soccerami (gađanju meta nogometnom loptom), na četiri ninja poligona, na malom i velikom košu i na tuljcima za ubacivanje koluta…

U punom pogonu bili su i volonteri HPD Ivančica, koji su imali pune ruke posla s malim penjačima, koji su željeli dosegnuti 6 metara visok vrh penjačke stijene. Ne propustiteovaj doživljaj ni u nedjelju, 23. lipnja, kad će vam na raspolaganju biti od 10 do 14 te od 17 do 21 sati.

Općem veselju pridružio se i DVD Ivanec koji je za najmlađe pripremio zabavne vatrogasne igre. Djeca su tako s veseljem isprobavala vatrogasne brentače, a neki su se okušali i uradionicama crtanja i bojanja.

Na stolićima u parku u isto se vrijeme mogao zaigrati i šah te svladati i prvi potezi, sve uz asistenciju članova Šahovskog kluba Ivanec.

Običaj započet u doba adventa, kada je u parku priredio prvu izložbu, Ivanečki klub kolekcionara ponovio je i u petak, te sugrađanima i posjetiteljima u sajamskoj kućici poklonio novu izložbu starina pod nazivom Ivanečkim krajem.

U parku je svoje rukotvorine izložila i Udruga Ivanečko sunce. Hvala svima koji su svratili do štanda te kupnjom tombole ili dobrovoljnim prilogom pomogli ovu udrugu koja radi s osobama s intelektualnim poteškoćama.

Prvi put u Ivancu se predstavila i digitalna platforma Gan JingWorld. Predstavnici platforme prikazali su videa o Ivancu, ali i druge pozitivne sadržaje koje promoviraju na svojoj platformi. 

I dok su se djeca zabavljala na animacijskim spravama,roditelji i ostali posjetitelji za to su se vrijeme opuštali u debeloj hladovini stabala, uz ugostiteljsku ponudu, ili se odmarali na ležaljkama u parku, čime je on, u najdoslovnijem smislu te riječi, postao ono što je i bilo zamišljeno – mjesto opuštanja, odmora i dobrih vibracija.

Lijep (i strašno vruć!) dan završio je koncertom Trinotusbanda na čelu s frontmanom Daliborom Smoljakom, koji je odlično izveo cover Olivera Dragojevića te njegovim popularnim hitovima razveselio sve Oliverove poklonike.

Cover O. Dragojevića odličnim je nastupom upotpunila mlada ivanečka pjevačica Eva Osonjački te time brojnim posjetiteljima priredila večer za pamćenje.

 

print