Novosti

BRDSKA UTRKA IVANČICA Pobjednici utrke na 13 km dugoj stazi Andrej Hladnik i Alenka Horvat

Ponedjeljak

U organizaciji Atletskog kluba Varaždin, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Turističke zajednice Grada Ivanca, u subotu, 22. lipnja, održana je jubilarna 30. brdska utrka Ivančica.

Start utrke, već tradicionalno, bio je u centru Ivanca, a ove su godine na samom startu bila 93 trkača.

Cilj utrke, duge 13 kilometara i s visinskom razlikom od 800 metara, na samom je vrhu Ivančice.

Utrku je ove godine uspješno završilo 86-ero trkača.

U jakoj konkurenciji i na iznimno zahtjevnoj stazi, u muškoj konkurenciji članovi Atletskog kluba Varaždin osvojili su sva tri prva mjesta, a svremenom od 58:35 pobjedu je odnio Andrej Hladnik, drugo mjesto pripalo je Karmelu Mrvici, dok je treći bio Josip Mijaković.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Alenka Horvat (ind.) s vremenom od 1:25:40, srebrna medalja pripala je Danijeli Horvat (AK Plitvice), a broncom se okitila Marina Godinić (AK Fit).

Po prvi put utrka je nadopunjena i utrkom štafeta. Štafeta se trčala u paru, prvi trkač trčao je rutu od 1. do 7. kilometra, a drugi od 7. kilometra do vrha Ivančice. Pobjedu su odnijeli Romano Šegović i Božidar Šegović.

Na startu utrke okupljene trkače pozdravili su i zaželjeli im dobrodošlicu zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić te direktorica Turističke zajednice Grada Ivanca Jelena Županić. Zamjenik gradonačelnika ujedno je pucnjem iz pištolja označio početak utrke.

Medalje i priznanja najboljima je uručila izaslanica gradonačelnika grada Ivanca Katica Levanić.

Posebne nagrade pripale su Josipu Matišiću, koji je jedini istrčao svih dosadašnjih 30 utrka, te najstarijemtrkaču, Petru Blaževiću iz Splita, koji je navršio 82 godine.

S obzirom na veći broj trkača u odnosu na prošlu godinu, ali i na porast broja onih koji su utrku završili, iznimno je zadovoljstvo od organizatora, predvođenih predsjednikom AK Varaždin Josipom Lackovićem, čuti da su već krenuli planovi za 31. brdsku utrku Ivančica.

print