Novosti

UDRUŽENJE OBRTNIKA IVANEC U sjajnoj atmosferi održana manifestacija „Obrtnici Ivancu“

Ponedjeljak

Udruženje obrtnika Ivanec u nedjelju se, 30. lipnja, u program obilježavanja Dana grada Ivanca prvi put uključilo novom manifestacijom „Obrtnici Ivancu“.

Ivanečki obrtnici za taj su dan osmislili cjeloviti zabavni i glazbeni program, s naglaskom na promociju obrtništva i obrtničkih umijeća. Članovima Udruženja obrtnika Ivanec pridružili su se i gosti iz Udruženja obrtnika Varaždin, Udruženja ugostitelja Varaždin te iz obrtničkih udruženja Karlovac, Petrinja, Glina i Topusko.

S posebnim interesom brojna okupljena publika pratila je reviju frizura. Prva se predstavila obrtnica Nevenka Vincetić, vlasnica frizerskog salona Nancy iz Ivanca, koja je nedavno osvojila visoke nagrade na državnom natjecanju Majstori ljepote u Zagrebu, a najesen će sudjelovati i na svjetskom natjecanju frizera u Parizu, u kategoriji muških frizura.

Uz posebno stilizirane muške i ženske frizure, modeli su prikazali i posebne modne dodatke (Ivanka Kuzminski, Kuzminski Design iz Varaždina), a neki su modeli prikazali i tetovaže (Mario Sever, obrt INK 66 iz Ivanca).

Na reviji su se predstavile i obrtnice Danijela Šoštarić iz Lepoglave (frizerski salon Cool), Andreja Rakoci (FS IN iz Karlovca), Glorija Butković iz Karlovca (obrt za uljepšavanje Glory), Ana Kliček Cikač (FS Ana iz Beletinca), Mateja Ljubek iz Nove Vesi Petrijanečke (FS Royal M Boutique) i Lidija Pintarić (FS Lidija iz Sračinca).

Nakon revije prekrasnih frizura, priređena je revija svečanih haljina krojačkog salona Zdenka, vl. Zdenke Bunić iz Ivanca. Ova obrtnica predstavila se kreacijama koje se ističu suvremenim dizajnom i elegancijom, a koje su na najljepši način istaknule šarm i ljepotu žena.

U sklopu manifestacije priređena je i bogata gastro ponuda; više ugostitelja kuhalo je gulaš u kotliću, a neki su posjetiteljima ponudili nešto od uvijek popularnog fast fooda. Za tu se priliku okrenuo i odojak na ražnju!

Pritom treba napomenuti da je sve ovo bilo humanitarnog karaktera, a sav prikupljen prihod obrtnici će donirati Ivanečkom suncu, udruzi koja radi s osobama s intelektualnim poteškoćama, a koja je za tu priliku također postavila svoj štand u parku.

Uz dobru gastro ponudu ide i zabava, a ni toga nije nedostajalo. Članovi Glumačke družine Komedijaši za tu su priliku izveli komediju „Pansion ispod marelice“, a za sjajan glazbeni štimung pobrinula se skupina Misteri.

Svim sudionicima te svima onima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije uručene su zahvalnice.

U pratnji predsjednika i tajnika Udruženja obrtnika Ivanec Darka Lončara i Dragutina Maloića sajam je obišao i program pratio gradonačelnik Milorad Batinić sa suradnicama iz gradske uprave.

Program je vodila Vesna Matišić, a ako je suditi po pozdravu „Doviđenja dogodine, na 2. manifestaciji Obrtnici Ivancu“, iduće godine očekuje nas još jedna lijepa promotivna i zabavna manifestacija ivanečkih obrtnika i njihovih gostiju.

Napomenimo da su ovom manifestacijom službeno završili ovogodišnji Dani grada Ivanca. No, to ne znači da je zabavi kraj! Upravo suprotno, jer već ovoga tjedna novi sadržaji i priredbe nastavljaju se bogatim „Ljetom u Ivancu“!

 

print