Novosti

VATROGASNA ZAJEDNICA GRADA IVANCA Održano 25. gradsko natjecanje DVD-ova

Ponedjeljak

Na pomoćnom nogometnom igralištu NK Ivančica u Salinovcu subotu je, 29. lipnja, održano jubilarno 25. gradsko vatrogasno natjecanje koje je organizirala Vatrogasna zajednica Grada Ivanca  prema Pravilniku o natjecanjima vatrogasaca u RH.

Natjecali su se članovi svih šest DVD-ova – Ivanca, Radovana, Margečana, Gačica, Salinovca i Bedenca, sveukupno oko 200 velikih i malih vatrogasaca u svim kategorijama, pomlatka, mladeži i seniora (A i B kategorija).

U dječjoj kategoriji, DVD Ivanec ima najbolju vatrogasnu ekipu djevojčica, a u muškoj konkurenciji najbolji su bili članovi DVD-a Salinovec.

DVD Ivanec može se pohvaliti i najuspješnijom ženskom mladeži, a DVD Margečan najboljom muškom mladeži.

U kategoriji vatrogasaca do 30 godina najbolji su bili članovi DVD-a Gačice, a u kategoriji iznad 30 godina prvo mjesto pripalo je članovima DVD-a Radovan.

Trima prvoplasiranim ekipama iz svake kategorije pehare i diplome te medalje za sve dječje ekipe sudionicima su uručili predsjednik i zapovjednik VZ Zdenko Đuras i Ivan Putarek.

Okupljenim ekipama i njihovim članovima obratio se i gradonačelnik Milorad Batinić. Naglašavajući koliko Grad visoko cijeni rad dobrovoljnih vatrogasaca, zahvalio im je na uloženom trudu koji ulažu u vlastito osposobljavanje te u uvježbavanje djece i mladih, kako bi oni jednog dana od njih mogli preuzeti i nastaviti vatrogasnu misiju usmjerenu spašavanju i zaštiti sigurnosti ljudi i njihove imovine.

print