Novosti

U SUBOTU, 6. SRPNJA UŠR Stažnjevec domaćin 28. hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu

Srijeda

Udruga za šport i rekreaciju Stažnjevec, pobjednica lanjskog državnog festivala sportske rekreacije na selu u Poljani Biškupečkoj, „brusi“ zadnje pripreme za domaćinstvo 28. hrvatskog festivala sportske rekreacije, koji će se na sportskom igralištu u Stažnjevcu održati ove subote, 6. srpnja.

Sudjelovanje na festivalu je, uz domaćine, potvrdilo još šest ekipa – Udruga Mladost iz Vukosavljevice i DSR Podgorje iz Virovitičko-podravske županije te još četiri ekipe iz Varaždinske županije – DSR Salinovec, USR Lepoglavska Ves, UŠR Višnjica i DŠR Lančić-Knapić, sve skupa oko 460 natjecatelja i članova ekipa.

Festival počinje otvaranjem u 9.30 sati, s pozdravnim riječima domaćina i predstavnika pokrovitelja. Natjecanja će se odvijati u prijepodnevnom dijelu od 10 do 12.30 te u poslijepodnevnom dijelu od 14 do 18 sati, a proglašenje rezultata s dodjelom pehara, zahvalnica i nagrada predviđeno je od 19 do 20 sati.

Natjecanja će biti tipična za seoske igre – u skoku s mjesta, hodanju na štulama, penjanju po užetu i na stup, skakanju u vreći, nošenju košare na glavi, nošenju jajeta u žlici, piljenju drva, bacanju kamena s ramena i povlačenju užetom.

Organizatori manifestacije su Hrvatski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i UŠR Stažnjevec, a festival se odvija pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Ivanca, koji ga potpomaže maksimalnim iznosom koji Grad izdvaja po Javnom pozivu za programe i projekte udruga. Festival podupire i Turistička zajednica Grada Ivanca.

Nakon završetka natjecanja, svi natjecatelji i ostali građani pozvani su da se pridruže narodnom veselju pod velikim šatorom, uz glazbu Activ banda.

Povezani dokumenti

print