Novosti

28. HRVATSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE NA SELU –STAŽNJEVEC 2024 UŠR Stažnjevec obranio naslov državnih prvaka u sportskoj rekreaciji na selu

Nedjelja

Udruga za šport i rekreaciju Stažnjevec obranila je naslov državnih prvaka Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu, drugo mjesto pripalo je DŠR-u Višnjica, dok je pehar za treće mjesto, također, ostao u Ivancu, a pripao je DSR-u Salinovec.

28. hrvatski festival sportske rekreacije na selu održan je na sportskom igralištu u Stažnjevcu,  u subotu, 6. srpnja, a domaćin je ove godine bio UŠR Stažnjevec, kao laureat na prošlogodišnjem festivalu održanom u Poljani Biškupečkoj.

Uz UŠR Stažnjevec, organizator Festivala je i HSSR „Sport za sve“, a  natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Plod dugogodišnjeg rada rekreativaca

Ove godine snage u seoskim igrama odmjerilo je sedam ekipa pristiglih iz Varaždinske i Virovitičko - podravske županije, a uz domaćine bile su tu i ekipe DSR-a Salinovec, DSR-a Podgorje, UŠR-a Višnjica, DŠR-a Lančić – Knapić, UŠR-a Lepoglavska Ves te USR-a Mladost Vukosavljevica.

Natjecalo se u čak deset disciplina.

Sjajna sportska atmosfera krenula je od jutra, prilikom mimohoda i postrojavanja ekipa, svi natjecatelji dočekani su uz pljesak i ovacije, a rekreativce su dočekali domaćini te predstavnici pokrovitelja i sponzora – Grada Ivanca, Varaždinske županije, Hrvatskog i Županijskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Turističke zajednice grada Ivanca.

U ime domaćina, okupljenima se obratio i poželio im dobrodošlicu predsjednik UŠR-a Stažnjevec Denis Šimek.

-I sada se prisjećam sreće i ponosa nakon naše pobjede na 27. festivalu sportske rekreacije na selu, prošle godine. No, danas kao domaćinu moja sreće i ponos još su veći. Čuvamo našu tradiciju i običaje, a sve je to plod dugogodišnjeg rada nas rekreativaca i entuzijasta. Za organizaciju ovog festivala uložili smo 100-tine sati volonterskog rada, a ovo je ujedno i prilika i da svima na tome iskreno zahvalimo - poručio je, među ostalim, D. Šimek.

Ispred Županijskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ gostima i natjecateljima obratio se Nikola Sedlar, ujedno tajnik UŠR-a Stažnjevec, te je zahvalio svima na financijskoj, organizacijskoj i logističkoj pomoći u organizaciji Festivala.

Pohvale na trudu, organizaciji i angažmanu

Ispred Grada Ivanca riječi zahvale i dobrodošlice uputio je zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić.

-Prije svega pohvale UŠR-u Stažnjevec na organizaciji, a vama svima želim puno sportske sreće i uspjeha. Ono što želim istaknuti je da Grad Ivanec ulaže i nastavit će ulagati financijska sredstva u sportske manifestacije i sportsku infrastrukturu – rekao je M. Friščić.

Čestitke UŠR-u Stažnjevec na izvrsnoj organizaciji i uloženom trudu, uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec, ujedno izaslanik župana Varaždinske županije, Zdenko Đuras.

-Današnji državni festival bitan je za Stažnjevec, ali i za grad Ivanec. Želim vam puno sreće i spretnosti u natjecanju te lijepo cjelodnevno druženje – poručio je Zdenko Đuras.

Svečanom otvorenju nazočio je i saborski zastupnik Predrag Štromar, koji je, također, uputio riječi pohvale i dobrodošlice, a otvorenju se pridružila i direktorica Turističke zajednice grada Ivanca Jelena Županić. Turistička zajednica za ekipe je osigurala prigodne suvenire i promotivni materijal Ivanca – Planinarskog grada.

28. hrvatski festival sportske rekreacije na selu otvorila je predsjednica Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Marija Bilman.

-Organizacija još jednog festivala sportske rekreacije na selu dokazuje da još jednom rušimo stereotipe o tome kako rekreacija na selu nije potrebna ni važna. Hvala svima koji su uključeni u sportsku rekreaciju, a prije svega zahvala domaćinima, UŠR-u Stažnjevec, ali i svim donatorima i sponzorima – istaknula je Bilman.

Sve natjecatelje prilikom početka igara blagoslovio je margečanski župnik velečasni Tito Damir Šmintić.

Pehari za najbolje

Ukupnim pobjednicima, pehare su uručili Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika grada Ivanca, Zdenko Đuras, predsjednik Gradskog vijeća Ivanec, ujedno izaslanik župana Varaždinske županije i Vlatko Maček, tajnik HSSR „Sport za sve“.

Prijelazni, posjednički pehar tako je i ove godine ostao u rukama Stažnjevčana, a vrijedni rekreativci najavljuju kako su spremni za još jedno uspješno domaćinstvo i dogodine.

Po završetku formalnog dijela natjecanja, druženje je do kasnih večernjih stati nastavljeno uz glazbeni sastav Aktiv bend.

 

print