Novosti

Gradu Ivancu odobren projekt vrijedan 32.940,00 eura, od jeseni besplatne STEAM radionice za predškolce i učenike

Petak

Odlične vijesti stižu iz Ministarstva demografije i useljeništva,Gradu Ivancu odobreno je sufinanciranje projekta koji će polaznicima predškole i učenicima nižih razreda osnovnih škola s područja Ivanca omogućiti besplatno pohađanje STEAM radionica. 

Predmetni projekt u ožujku je prijavljen na Pilot projekt javni poziv jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole. Za provedbu projekta odobreno je 32.940,00 eura. 

Predviđeno je da radionice polazi ukupno 54 djece – 20 predškolske i 34 školske dobi, a odabir polaznika izvršit će se u suradnji s odgojno – obrazovnim djelatnicima ustanova koje djeca polaze, kroz njihovu stručnu procjenu, a na temelju interesa, afiniteta i kapaciteta djece da psihofizički podnesu i sudjeluju u redovitim radionicama.

Planirano je uključivanje svih osnovnih škola i vrtića s administrativnog područja Ivanca, a njihovi ravnatelji i voditelji upoznati su s projektom prije njegova podnošenja. S njima je tada na inicijativu Grada Ivanca održan informativni sastanak, gdje su izrazili zadovoljstvo planiranim aktivnostima i interes za uključivanjem. 

Aktivnosti započinju paralelno sa školskom godinom, dakle u rujnu, a radionice će se za polaznike odvijati jednom tjedno, tijekom 10 mjeseci. Radionice će izvoditi certificirani stručnjaci, koji će se odabrati u postupku javne nabave. 

Pohađanje STEAM radionica omogućit će poboljšanje znanja i vještina djece u području znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike. Podaci su pokazali kako djeca s područja Ivanca u velikoj mjeri pohađaju sportske i kulturne izvannastavne aktivnosti, dok edukativne pohađaju u manjem broju. Razlozi tome su, između ostalog, njihova nedostupnost i cijena, a ovim projektom osigurano je odvijanje na lokaciji u Ivancu, bez naknade za polaznike.

O točnom početku aktivnosti, polaznici i njihovi roditelji bit će pravovremeno obaviješteni od ravnatelja institucija koje djeca pohađaju, a redovito sudjelovanje na radionicama će za odabrane polaznike biti obavezno.

print