Novosti

POTPISAN UGOVOR ZA ENERGETSKU OBNOVU STARE ŠKOLE U SALINOVCU Radovi kreću početkom kolovoza

Utorak

Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika grada Ivanca i direktori tvrtki zajednice ponuditelja, koju čine - Graditeljstvo Andrije Grabara i ISF Tome Fištreka, a koji su izabrani u provedenom postupku javne nabave, danas su u Gradskoj vijećnici potpisali Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi stare škole u Salinovcu.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 392.284,50 eura s PDV-om, a od čega je Grad Ivanec iz EU fondova, odnosno iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornosti, dobio bespovratnih 215.361,41 eura, dok će preostala sredstva za završetak radova biti osigurana u gradskom proračunu.

Kroz projekt energetske obnove zgrade javne i društvene namjene, planirano je da se rekonstrukcijom i adaptacijom unutarnjih prostora, uređenjem fasade, zamjenom stolarije i svim drugim pratećim radovima objekt stare škole stavi u punu funkciju te će kao takav biti na raspolaganju za potrebe rada svih mjesnih udruga, mjesnog odbora i dr.

Provedba projekta obuhvaća građevinsko obrtničke, elektroinstalaterske i strojarske radove, ali i ugradnju fotonaponske elektrane na krovu građevine.

Uvođenje izvođača u posao planirano je za kraj srpnja, a radovi počinju tijekom kolovoza.

Također, ovih dana, uz financijsku podršku Grada Ivanca, članovi Društva za sportsku rekreaciju Salinovec izvode radove na adaptaciji i proširenju postojećeg pomoćnog objekta uz staru školu, a koji će po završetku koristiti za održavanje manifestacija na otvorenom.

print