Novosti

UZ 33. OBLJETNICU POGIBIJE Na gradskom groblju u Ivancu, odana počast Željku Putaru Grdaku

Srijeda

Na samu godišnjicu pogibije ivanečkog branitelja Željka Putara Grdaka, u utorak, 16. srpnja, na gradskom groblju u Ivancu, molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odana je počast branitelju koji je svoj mladi život za Domovinu položio na bojišnici u Gornjem Viduševcu, 1991. godine.

Željko je bio pripadnik 2. GBR Gromovi, a u trenutku pogibije imao je samo 24 godine.

Molitvu na njegovom grobu predvodio je ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec, koji je u svojoj propovjedi istaknu kako nas je Željko svojom žrtvom zadužio da mu molitvom i trajnim sjećanjem iskažemo iskrenu zahvalnost.

Podsjetio je da smrt nije kraj, već za vjernika samo prijelaz te da pravednik u svojoj vjeri živi vječno uz dodijeljenog mu anđela čuvara.

Kod Željkovog groba, uz obitelj i rodbinu, počast mu je odalo izaslanstvo Grada Ivanca, predvođeno zamjenikom gradonačelnika Markom Friščićem. Svijeću na Željkovu grobu zapalio je i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec Zdenko Đuras.

Ivanečkom heroju Domovinskog rata poklonili su se i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pojedini gradski vijećnici, predstavnici političkih stranka te njegovi prijatelji i poznanici.

print