Novosti

Prvi stanari Virtualnog inkubatora Ivanec zadovoljni dosadašnjim iskustvom i podrškom; poziv poduzetnicima početnicima: uključite se i vi!

Srijeda

Kao jedna od brojnih aktivnosti koju Poslovna zona Ivanec d.o.o. i Grad Ivanec provode s ciljem podrške poduzetnicima početnicima, tijekom 2023. godine uspostavljen je Virtualni inkubator Ivanec. Riječ je o multifunkcionalnoj platformi, koja poduzetnicima omogućuje da razvijaju poslovanje uvirtualnom okruženju.

Jedan od prvih stanara Virtualnog inkubatora je obrt Mare Magnum, vlasnika Mirka Lukića. Gospodin Lukić iskoristio je mogućnost otvaranja obrta na adresi fizičkog Poduzetničkog inkubatora (Vladimira Nazora 6/II), a kao primarna djelatnost ističe se proizvodnja igara i igračaka. 

Prvi proizvod koji je obrt razvio, a zatim i uspješno plasirao na tržište je društvena igra „Istraži Europu!“ 

Riječ je o edukativno – zabavnoj igri kvizu za djecu i cijelu obitelj, s rekordnih 2460 pitanja i odgovora enciklopedijskog tipa, iz 6 različitih kategorija. Igranje ove igre, koja je dostupna na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku, omogućuje avanturističko putovanje cijelom Europom, uz demonstraciju znanja igrača, ali i istovremeno učenje. Igra je dostupna za kupnju online te u odabranim knjižarama i trgovačkim centrima. 

Gospodin Lukić informacije o Virtualnom inkubatoru Ivanec dobio je od poslovne suradnice iz Ivanca. Osim prednosti koje mu pruža uključivanje u inkubator, poput registracije poslovne adrese, promidžbe i vidljivosti, umrežavanja, mentorstva i poslovnog savjetovanja i informiranja, iskoristio je i mogućnost suradnje s lokalnim poduzećima. 

Materijali potrebni za igru tako su nabavljeni od ivanečke tvrtke, a igra je također i tiskana u Ivancu. Gospodin Lukić ističe da mu je navedeno omogućilo značajne financijske uštede, u usporedbi s, primjerice, pokretanjem poslovanja i izlaskom na tržište u Zagrebu, gdje živi i radi. 

Također navodi kako mu je iskustvo suradnje s Poslovnom zonom te ulaska u Virtualni inkubator isključivo pozitivno te mu je olakšalo početne korake u svijetu poduzetništva. Planira se aktivno uključiti u rad Virtualnog inkubatora, kao i ostalih aktivnosti koje provodi Zona, poput edukacija i radionica, te bi isto preporučio i drugim poduzetnicima početnicima koji pokreću poslovanje. 

Među početnim stanarima Virtualnog inkubatora Ivanec ističe se i KaBeSa, obrt za podučavanje u vlasništvu Karoline Besek Sakalj. Nakon što je sudjelovala na brojnim edukacijama i programu individualnog mentorstva u okviru projekta BOND, upoznala se s planovima oko Virtualnog inkubatora te se, nastavno na vrlo pozitivno iskustvo sudjelovanja u prethodnim aktivnostima,  uključila u njegov rad od samog početka. 

Obrt KaBeSa nudi usluge STEM radionica (Tinker Labs) za djecu na području Ivanca, uz certificirane voditelje i profesionalno opremljen prostor. Obrt je uspješno krenuo s poslovanjem, a pohađanje programa edukacija u organizaciji Poslovne zone, vlasnici je omogućilo stjecanje dodatnih znanja i vještina, kao i stjecanje novih poslovnih kontakata. 

Uključivanje u rad Virtualnog inkubatora i stvaranje virtualne zajednice, za obrt znači dodanu vrijednost u smislu vidljivostiširoj publici, promocije i predstavljanja vlastitih aktivnosti i usluga drugim poslovnim subjektima, javnosti i roditeljima, koji su zainteresirani da njihova djeca pohađaju STEM radionice. 

Vlasnica obrta, gospođa Besek Sakalj, ističe da joj je sveobuhvatna podrška Poslovne zone na početku poslovanja dodatni vjetar u leđa, i u pogledu edukacijskih programa i Virtualnog inkubatora, te ih svakako preporučuje i ostalim početnicima. Uključivanje većih broja korisnika u rad inkubatora u narednom razdoblju, znači da će korisnicima biti dostupne još bolje usluge marketinga, poticanja partnerstva i poslovnog povezivanja pravnih i fizičkih osoba, na korist svih uključenih. 

U rad Virtualnog inkubatora uključila se i Monika Bunić Eršetić, sa svojim poduzećem Monk d.o.o. za online usluge.Monk d.o.o. je specijalizirano za digitalni marketing i konzultantske usluge u području online poslovanja i marketinga. Poduzeće pruža sveobuhvatne usluge koje uključuju Google Ads oglašavanje, Youtube oglašavanje, oglašavanje na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i TikTok, kreiranje sadržaja, analize uspješnosti online marketinških kampanja i drugo. Svojim klijentima Monk d.o.o. pomaže u optimizaciji i povećanju ključnih konverzija i poslovnih ciljeva, kao npr. kupnje i rezervacije, kroz razvoj i implementaciju učinkovitih online kampanja.

S obzirom da je poduzeće kroz samu vrstu registracije i odabir djelatnosti usmjereno na poslovanje u online obliku, idealno se uklapa u rad Virtualnog inkubatora, čija je glavna svrha pružiti potporu poduzetnicima početnicima koji nemaju potrebu za fizičkim prostorom u svakodnevnom poslovanju i usmjereni su na razvoj u virtualnom prostoru. Poduzeću Monki njegovoj vlasnici će, prije svega, omogućiti vidljivost i povezivanje s drugim poduzetnicima, bilo početnicima, bilo renomiranima, kojima će ponuditi svoje kvalitetne, i u današnje vrijeme, vrlo tražene i popularne usluge. 

Pozivamo stoga sve poduzetnike početnike i buduće poduzetnike, da se informiraju te i sami uključe u Virtualni inkubator i ostvare podršku i benefite. Podsjećamo, platforma Virtualni inkubator za pregled i korištenje je dostupna OVDJE.

U tijeku je kampanja usmjerena na studente, potencijalne poduzetnike, kako bi im se od samog početka poslovanja pružila sveobuhvatna podrška. Individualni sastanci i prezentacija inkubatora nastavljaju se u rujnu, a valja istaknuti kako je tijekom ljetnih mjeseci primijećen povećan interes poduzetnika za pratećom uslugom koja im je na raspolaganju – korištenje coworking prostora u fizičkom Poduzetničkom inkubatoru Ivanec.

print