Novosti

4. TRAIL UTRKA „U GAĆICAMA V GAČICE“ Na stazi dugoj 18 kilometara najbrži članovi AK Varaždin Andrej Hladnik i Paula Šimunčić

Ponedjeljak

U nedjelju, 21. srpnja, u organizaciji Atletskog kluba Varaždin, a uz financijsku podršku Grada Ivanca,održana je četvrta po redu trail utrka pod nazivom „U gaćicama v Gačice“.

Ove se godine utrkivalo nešto više od 300 trkača iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, a natjecateljima su na raspolaganju bile tri staze: „Duge gaće“ u dužini od 18 kilometara, „Kratke gaće“ u dužini od 7 kilometara te „Vražji stolček“ u dužini od 3 kilometra.

Na najdužoj stazi, u muškoj konkurenciji, najbrži je bio Andrej Hladnik (AK Varaždin), u ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela njegova klupska kolegica Paula Šimunčić. Stazu dugu sedam kilometara kod muškaraca je najbrže istrčao Tomislav Šalamon (BSV Ludbreg), a u ženskoj konkurenciji najbrža je bila Ana Kemenović (IND).Pobjednici na stazi Vražji stolček su Ivica Gelo(Ninja Pornjače) i Silvija Šebrek (IND).

Ovogodišnju utrku obilježila je i jedna novina, naime, organizatori su nagrade dodijelili u jednoj posebnoj kategoriji, a to je najbolji Gačičanec i Gačičanka.

Najbolji Gačičanec na 18 kilometara je Jurica Ratkaj, na 7 kilometara Marko Vincek,  a na 3 kilometra Vito Habuš. Gačičanke su se okušale samo na najkraćoj stazi, a najbrža je bila  Maja Lacković.

Na samom startu utrke, sve natjecatelje, goste i organizatore pozdravio je zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić.

-Ovo je jedna od najljepših utrka, u najljepšem kraju, hvala vam svima što ste došli i što ova utrka postaje tradicionalna. Uz odličnu atmosferu, vrijeme  je također odlično. Svima vama mogu samo poželjeti puno sreće i utrku bez ozljeda – poručio je M. Friščić.

Riječi dobrodošlice uputila je i direktorica Turističke zajednice Grada Ivanca Jelena Županić.

Sjajna atmosfera, pozitivne reakcije, puno smijeha i lijepih uspomena sukus su održane utrke, a u organizaciji AK-u Varaždin, uvelike su pomogli i članovi DVD-a Gačice.

Medalje i nagrade najboljima uručili su zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić i direktorica TZ Grada Ivanca Jelena Županić.

Druženje natjecatelja nastavilo se u dobromraspoloženju tijekom poslijepodneva, a svi zajedno poručuju: Vidimo se dogodine na prvom malomjubileju - 5. trail utrci „U gaćicama v Gačice“.

print