Novosti

U punom su jeku radovi na rekonstrukciji Ulice Ivana Gundulića, vrijedni 420.000 eura

Srijeda

Od prošlog tjedna, odvijaju se radovi na rekonstrukciji Ulice Ivana Gundulića, a u ulici  suistovremeno u tijeku i radovi na izgradnji nove rasvjete te modernizaciji postojeće.

U sklopu rekonstrukcije planirano je odstranjivanje starog, dotrajalog kolnika i postavljanje novog te uređenje pješačkih staza i dovršetak uređenja zelenih površina. Rekonstruirat će se 450 metara ulice.

Vrijednost investicije je 361.000 eura, radove temeljem provedenog postupka javne nabave izvodi Niskogradnja Huđek.

Potom, radovi na javnoj rasvjeti u Gundulićevoj obuhvaćaju izgradnju nove rasvjete, sjeverno od DC35 te modernizaciju postojeće rasvjete s južne strane DC35, riječ je o potezu od Ulice Ivana Gorana Kovačića do Varaždinske ulice.

Izvođenje javne rasvjete, kao najpovoljnijemponuditelju, pripalo je Ivkomu d.d., a vrijednostulaganja je 60.000 eura.

Oba zahvata usklađuju se s dinamikom izvođenja radova na izgradnji rotora na raskrižju Ulica I. G. Kovačića (državna cesta) i Ulice Ivana Gundulića, čiji je investitor trgovački lanac Kaufland. 

Po završetku ulaganja, na navedenim će se dionicama značajno podići sigurnost prometa, na inače problematičnom raskrižju, a ujedno će se otvoriti nova zona, sjeverno od zaobilaznice.

Planovi za rekonstrukciju Ulice Ivana Gundulića započeli su još 2022. godine izradom projektne dokumentacije i ishođenjem potrebnih dozvola. 

Naime, radovi koji su u tijeku dio su sveobuhvatnog projekta Grada Ivanca, usmjerenog na uređenjeivanečkih ulica, a među kojima se izdvaja i uređenje Ulice Petra Preradovića te Ulice Eugena Kumičića.

print