Novosti

LD ŠUMSKI ZEC MARGEČAN Na natjecanju u gađanju letećih meta sudjelovalo 318 natjecatelja

Utorak

U nedjelju, 28. srpnja u organizaciji Lovačkog društva Šumski zec iz Margečana, održan je lovački turnir u gađanju letećih meta.

Ove je godine sudjelovalo 318 strijelaca iz 53 ekipe (iz svake ekipe po šest natjecatelja), a ekipe su pristigle iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko - zagorske, Koprivničko - križevačke i Zagrebačke županije.

Turnir u organizaciji LD-a Šumski zec održava se više od trideset godina, čime zadržava status jednog  od najdugovječnijih i najposjećenijih  lovačkih natjecanja.

Na održanom turniru, ekipno su najbolji bili članovi Lovačkog društva Fazan iz Maruševca, drugo mjesto pripalo je članovima LD-a Patka iz Svetog Đurđa, dok su treći bili lovci LD-a Kobac iz Bartolovca.

U pojedinačnoj konkurenciji, prvo mjesto pripalo je Janku Rušecu iz LD-a Fazan iz Varaždina, drugo mjesto osvojio je Darko Levak, član LD-a Kobac iz  Bartolovca, a treće je mjesto pripalo članu ekipe domaćina Ivanu Brleku.

Uz izniman odaziv ekipa i strijelaca, turnir je i ove godine okupio velik broj posjetitelja, a margečanski lovci potvrdili su status odličnih domaćina pa je uz natjecateljski dio pripremljeno i cjelodnevno druženje uz tradicionalni gulaš, a bilo je tu neizostavnog pečenja.

Za glazbeni ugođaj bio je zadužen domaći glazbeni sastav.

Po završetku natjecanja, pehare je najboljim ekipama i strijelcima uručio predsjednik Lovačkog društva Šumski zec Josip Brlek, a uz pehare osigurane su i vrijedne nagrade.

print