Novosti

KLIZIŠTE Počeli radovi na sanaciji velikog klizišta u Cvjetnoj ulici u Margečanu

Petak

Počeli su radovi na sanaciji velikog klizišta u Cvjetnoj ulici u Margečanu. Riječ je o iznimno problematičnom klizištu na nerazvrstanoj (gradskoj) cesti, koje se aktiviralo nakon velikih kiša u svibnju lani, a čije se stanje pogoršalo ove godine, kada je prometnica puknula i prepolovila se u duljini od 15-ak metara. 

S obzirom na ugroženu sigurnost prometa te da mještani koji žive u toj ulici nemaju neki drugi pravac kojim bi mogli doći do svojih kuća, Grad Ivanec po hitnom je postupku dao izraditi projektnu dokumentaciju, raspisao postupak javne nabave, odabrao izvođača te krenuo sa sanacijom. Radove vrijedne 30.000 € izvodi tvrtka Enigma iz Lepoglave, a ucijelosti ih financira Grad Ivanec.

Zbog kiše koja je proteklih dana razmočila teren, radovi su na nekoliko dana obustavljeni, jer se voda treba ocijediti i radilište prosušiti. Teren je jučer obišao i gradonačelnik Milorad Batinić.

Na području Grada Ivanca trenutačno je 16 aktivnih klizišta. Za sanaciju klizišta na nerazvrstanoj cesti na Skradnjaku(Lančić) u tijeku je natječaj za izbor izvođača radova. 

Za sanaciju klizišta na nerazvrstanim cestama u Ivancu (Ul.Ivanuševec), Radovanu i Škriljevcu, dovršena je izrada projektne dokumentacije. Projekti su stajali 29.560 €, dok je procijenjena vrijednost radova 323.000 €. Izrada projekata u tijeku je i za klizišta na drugim nerazvrstanim cestama (Škriljevec, Knapić i Prigorec).

print