Novosti

NOVI VRTIĆ U RADOVANU Batinić: Gradnja ispred dinamičkog plana; nastavi li se tako, primopredaju objekta očekujemo u proljeće 2025.

Petak

-Gradnja novog objekta dječjeg vrtića u Radovanu teče planiranom dinamikom, a radovi su trenutačno 30-ak dana ispred terminskog plana. Nastavi li se tako, završetak građevinskih radova, tehnički pregled i primopredaju objekta očekujem u proljeće iduće godine.

Izjavio je to gradonačelnik Milorad Batinić nakon što je jučer sa svojim zamjenikom Markom Friščićem i gradskim službama gradilište obišao u pratnji predstavnika izvođača MIPCRO-a Ivanec, stručnog i projektantskog nadzora, voditelja projekta i podizvođača. Svi su oni nakon obilaskagradilišta na licu mjesta održali redovit koordinacijski sastanak.

Dobro napredovanje radova potvrđuju činjenica da je, nakon što je kamen temeljac položen u prvoj polovici svibnja ove godine, vrtićki objekt ne samo da je „izronio“ iz temelja, nego je i sagrađen i pokriven, a trenutačno je u tijeku izvedba raznih instalaterskih radova (krovna toplinska i hidroizolacija, elektro- i vodovodne instalacije, hidroizolacija podova itd.). Također, u dvorištu objekta u tijeku je gradnja sabirne taložne jame.

Investitor gradnje novog vrtića u Radovanu je Grad Ivanec. Vrtić se gradi na 850 m2 korisnog prostora, a moći će primiti 64-ero djece. 

Za njih se u vrtićkom objektu uređuju četiri smještajne jedinice. Svaka od njih raspolagat će zasebnim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama. Vrtić će raspolagati i višenamjenskom dvoranom, kuhinjom, blagovaonicom, upravnim prostorima itd. Na vanjskoj površini uredit će se veliko dvorište za igru i parkiralište.

Zbog potrebe izvođenja dodatnih radova, povećat će se i ukupna vrijednost investicije i to s ugovorenih 2,28 na oko 2,54 milijuna eura. 

Od toga većinu sredstava ili 1,81 milijuna eura osigurava Grad Ivanec, dok se ostatak od 730.000 € osigurava iz EU sredstava (NPOO), posredstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

print