Novosti

JAVNA RASVJETA Grad Ivanec počinje s projektom modernizacije javne rasvjete „težak“ 2,5 mil. € - stiže novih 4.300 LED svjetiljki u sva naselja gradskog područja

Srijeda

Današnjim uvođenjem izvođača u posao Grad Ivanec i službeno počinje s projektom modernizacije javne rasvjete,koji će se provoditi u svim naseljima gradskog područja.

Investicija je vrijedna 2,5 milijuna €, a podrazumijeva montažu i zamjenu svih postojećih svjetiljki u javnoj rasvjeti novim, energetski učinkovitim LED svjetiljkama, uvođenje centralnog nadzora upravljačkog sustava, kako bi se dodatno omogućili nadzor i kontrola javne rasvjete, praćenje potrošnje, mogućnost daljinskog upravljanja te troškove stručnog nadzora i ispitivanja ugrađene opreme. Završetak radova očekuje se do kraja godine.

Ovaj posao izvodit će poduzeća Kolektor iz Zagreba i Random iz Solina, koja su u provedenom postupku javne nabave bila najpovoljniji ponuditelji.

S obzirom na to da je sadašnja javna rasvjeta na cijelom gradskom području dotrajala i pri kraju, cilj je da se modernizacijom ostvare uštede u potrošnji električne energije.Prema izračunima, godišnje će se utrošiti oko 600.000 kWh manje el. energije, što će za gradski proračun rezultirati uštedom od 130.000 do 160.000 €.

Modernizacijom će se ujedno smanjiti i troškovi održavanjajavne rasvjete, koji su sada iznimno visoki, a da se i ne spominje da je za postojeću rasvjetu na tržištu sve teže pronaći odgovarajuće svjetiljke.

Ukupno se planira postaviti 4.300 novih LED svjetiljki i to na svaki električni stup. Sredstva za provedbu ulaganja Grad Ivanec je osigurao kroz kreditno zaduženje.

print