Novosti

„PREKIPJELO“ PO PITANJU AGLOMERACIJE Upućeno upozorenje izvođačima pod prijetnjom novčanih penalizacija; više nema opravdanja za nerad, svi radovi trebaju završiti do 31. prosinca!

Četvrtak

S obzirom na golemo nezadovoljstvo građana i na, u zadnje vrijeme, povećan broj pritužbi revoltiranih stanara dinamikom i načinom izvođenja radova na Aglomeraciji Ivanec, gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem danas je održao sastanak s Rankom Zboduljom, direktorom Ivkom voda Ivanec d.o.o., koje su investitor ovoga projekta. 

Kao predstavnik Grada koji je većinski vlasnik Ivkom voda i koji projekt Aglomeracije financira sa 6% sredstava (1,53 mil. eura), Batinić je od direktora Zbodulje zatražio kompletnu informaciju o tijeku aglomeracijskog projekta te o svemu što je poduzeto kako bi se radovi - koji traju nedopustivo dugo i čiji način izvedbe izaziva opravdan gnjev stanara – nakon 3 godine napokon priveli kraju.

U vezi s time, Zbodulja je izvijestio o sljedećem.

U utorak, 27. kolovoza, održan je redoviti mjesečni koordinacijski sastanak po pitanju Aglomeracije, kome su nazočili predstavnici Ivkom voda i svih izvođača, nadzorni inženjeri, voditelj projekta te predstavnik Grada Ivanca. 

Do 3. rujna dostaviti revidirani vremenski plan radova

Nakon razmatranja cjelokupne problematike, nezadovoljstva i brojnih istaknutih prigovora, uključujući i one koje su na sastanku nedavno iznijeli i stanari donjeg dijela Nazorove ulice, direktor Ivkom voda R. Zbodulja je od izvođača radova – Zajednice ponuditelja koju čine HIS Višnjica, Cestno podjetje Ptuj, GK grupa Varaždin i Zagorje gradnja Zagreb –zatražio hitnu dostavu revidiranog detaljnog vremenskog plana radova po etapama i dionicama kanala, ovjerenog od strane nadzornog inženjera, kako bi se mogli pratiti dinamika i završetak pojedinih vrsta radova.

Vremenski plan direktoru Ivkom voda treba biti dostavljen najkasnije do 3. rujna.

Također, izvođačima je upućeno upozorenje da sukladno ugovoru, radove moraju završiti i sve ugovorne obveze izvršiti najkasnije do 31. prosinca ove godine.

U protivnom Ivkom vode će, kao naručitelj, aktivirati novčanu penalizaciju izvođača i to po danima, u valutama i omjerima u kojima je plativa ugovorna cijena.

O tome je obaviješten i nadzor (Hidroprojekt i Eptis Adria Zagreb), od kojeg je ujedno zatraženo izričito i dosljedno izvršavanje ugovorom preuzetih obveza u cilju završetka radova do 31. prosinca o. g.

Izgovora više nema!

Kako je konstatirano, od strane izvođača više nema opravdanja za kašnjenja i odugovlačenja u provedbi ugovorenih radova jer sve ono na što su na koordinacijama upozoravali kao na otegotne okolnosti, u međuvremenu je otklonjeno. 

Isplaćeni su im svi zaostaci, podmirene su i razlike u cijeni za ugovorene poslove, a što znači da izgovora za nerad nema i to se više neće tolerirati.

-Ovakve odluke direktora potpuno podržavam i Grad stoji iza njih. Uz sve uvažavanje nekih objektivnih okolnosti i teškoća s kojima se u izvedbi projekta susreću izvođači, činjenica je dasu dosadašnji način i dinamika izvođenja radova prerasli u maltretiranje građana, koje je davno premašilo sve granice razuma i tolerancije. A o šteti koju građani direktno trpe da se i ne govori! Izvođači i nadzor su upozoreni, vjerujem da će poduzeti sve kako bi radovi završili u ugovorenom roku do 31. prosinca i kako bi izbjegli penalizaciju – zaključio je gradonačelnik M. Batinić.

print