Novosti

NA PAŽNJU UDRUGAMA U KULTURI Otvoren poziv Ministarstva kulture za javne potrebe u 2025; Poslovna zona će 18. rujna za udruge održati informativni webinar

Srijeda

Ministarstvo kulture i medija objavilo je na svojoj službenoj web stranici informaciju o otvaranju Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi RH za 2025. godinu.

Prijave na poziv podnose se online, zaključno do 2. listopada.

Sredstva po navedenom javnom pozivu osigurana su za financiranje javnih potreba u kulturi, odnosno, namijenjena su potpori programima i projektima, aktivnostima i manifestacijama u kulturi od interesa za RH.

Udruge u kulturi mogu podnijeti prijave iz područja monografija iz područja kulture i umjetnosti, književnih manifestacija, dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti, vizualnih umjetnosti, interdisciplinarnih i novih umjetničkih i kulturnih praksi, kulturno-umjetničkog amaterizma (glazbenog i folklornog) i međunarodne kulturne suradnje kao i za programe koji se odnose na područje zaštite i očuvanja, nepokretnih, pokretnih i nematerijalnih kulturnih dobara i dr.

Kako bi se osiguralo da udruge u kulturi s područja grada Ivanca kvalitetno pripreme svoje projektne prijedloge, Poslovna zona Ivanec d.o.o. će za njih organizirati informativni webinar, na kojem će im detaljno predstaviti sve uvjete javnog poziva, potrebnu dokumentaciju i prihvatljive troškove za financiranje.

Dio prezentacije posvetit će se koracima online prijave kroz e-Prijavnice Ministarstva kulture i medija, a udruge će se informirati i o tematici i važnosti kulturnih manifestacija kao prepoznatljivog turističkog proizvoda.

Webinar će se održati u srijedu, 18. rujna, s početkom u 18:00 sati, a prijave za sudjelovanje pošaljite na e-mail [email protected] ili na tel. 042/645-484.  

Link za praćenje webinara prijavljenim udrugama dostavit će se izravno, putem e-maila.

print