Novosti

OSNOVNA ŠKOLA IVANEC U petak, 6. rujna, polaganje kamena temeljca za dogradnju škole, dolazak najavio premijer Andrej Plenković

Četvrtak

Kako je najavljeno iz Ureda Anđelka Stričaka, župana Varaždinske županije koja je osnivač Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, sutra će biti položen kamen temeljac za radove na rekonstrukciji i dogradnji ivanečke škole. Na svečanost koju će tim povodom u holu škole prirediti učenici, dolazak je potvrdio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, koji će potom i položiti temeljni kamen budućeg objekta.

Potrebna sredstva u iznosu od 5,6 mil. € za dogradnju i rekonstrukciju osigurana su iz europskih izvora, točnije, iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. 

Dogradnjom će škola dobiti 13 učionica, kuhinju, blagovaonicu i spojnim će hodnicima biti povezana sa sadašnjom školskom zgradom. Svime time stvorit će se uvjeti da i ivanečki učenici počnu pohađati nastavu u jednoj smjeni.Plan je da svi radovi budu dovršeni do početka iduće šk. godine 2025./2026. 

Na prigodnoj svečanosti u povodu početka radovaokupljenima će se obratiti, redom, ravnatelj škole Damir Jagić, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, varaždinski župan Anđelko Stričak te premijer Andrej Plenković.

print