Novosti

Planinarski klub Ivanec pobjednik Ivanečkog kotlića 2022., za Dominika prikupljeno 37.000 kuna

Ponedjeljak

Planinarski klub Ivanec pobjednik je jubilarnog 10. ivanečkog kotlića, natjecanja u kuhanju gulaša u kotliću koji je u subotu, 25. lipnja, održan u organizaciji Grada Ivanca i pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Mesnica Vugrinec d.o.o.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Opaki poriluk (sastavljena, kako rekoše članovi, odasvud, od Kaniže do Jerovca i Žarovnice), dok je treće mjesto pripalo ekipi 2. ivanečke bojne 104. brigade Hrvatske vojske.

Prvoplasiranim ekipama pripale su vrijedne nagrade: kotlići od 16, 10 i 6 litara i planinarske poklon torbe (dar Grada Ivanca), poklon bonovi od 500, 300 i 200 kuna (dar Udruženja obrtnika Ivanec, a mogu se iskoristiti u Chibo centru Ivanec), kuhače Stol interijera d.o.o, zatim, vrijedne poklon torbe Turističke zajednice grada Ivanca te darovi drugih sponzora. Prvonagrađenima je poklone predao gradonačelnik Milorad Batinić.

Dodijeljeno 13 nagrada

Uz ove, dodijeljeno je još 10 nagrada (poklon košara napunjenih nagradama brojnih sponzora), koje su ekipama uručili zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i upraviteljica Zaklade Grada Ivanca Mladenka Ravenski.

Svim ekipama uručene su zahvalnice za sudjelovanje na 10. ivanečkom kotliću.

Svi dobrovoljni prilozi skupljeni od podjele gulaša namijenjeni su humanitarnoj akciji Zaklade Grada Ivanca „Pomognimo Dominiku Turčinu da prohoda“.

Za Dominika

Apel da se ovom 8-godišnjem dječaku pomogne dopro je do građana pa je tako na Kotliću skupljeno 37.000 kuna. I to nije sve, jer su pojedine udruge svoje skupljene novčane priloge predale izravno obitelji Turčin, koja je također bila u parku.

Naime, tata Zvonko, aktualni predsjednik Gljivarskog društva Ivanec sa svojom je ekipom također sudjelovao na Kotliću (kuhali su dva kotlića, jedan natjecateljski, a drugi gljivarski, za svoju dušu), dok se u dijelu akcije mama Mirjana zajedno s Dominikom također kraće vrijeme pridružila velikom okupljanju u parku. Obitelj je tom prilikom zahvalila svima koji pomažu u nastojanju da se djetetu osiguraju sredstva potrebna za skupe neurorobotske rehabilitacije, kako bi dobio šansu da prohoda.

Kuhale rekordne 43 ekipe

 Jubilarni 10. kotlić ne samo da je po broju ekipa – čak 43! – bio najveći i dosad najmasovniji, već svakako i najveseliji.

 Ekipe sa svih strana su u dobrom raspoloženju kuhale u hladu stabala i suncobrana, šalile se, družile i nadmetale; kuharske tajne, jasno, nisu se odavale, a sve to uz glazbu odlično raspoloženih Faringaša koji se u subotu nisu štedjeli. Svim kapetanima ekipa podijeljene su pregače sa zaštitnim znakom Ivanečkog kotlića 2022., što se s ponosom nosilo.

U akciju se uključila i Udruga vinogradara Peharček koja je na raspolaganje stavila vina svojih članova za humanitarnu akciju.

Ovogodišnji Kotlić ugostio je i mladu pjevačicu Anu Breški iz Čalinca, koja je sa središnje bine otpjevala svoj snimljeni prvijenac – „Samo njega hoću“.

Podijeljeno više od humanitarnih 100 sarmi

Manifestaciji se pridružila i poznata uzgajivačica zelja, Marija Cafuk iz Vidovca (OPG Tomica Cafuk), koja ne samo da je za humanitarnu akciju poklonila razne poljoprivredne proizvode (crno ulje, krumpir, grah), već je i u golemom loncu dovezla više od stotinu friško skuhanih sarmi, koje su također podijeljene u cilju prikupljanja humanitarnih priloga.

Unatoč tome što je na Kotliću, procjenjuje se, skuhano najmanje 2.500  gulaša, a dijelile su se i sarme, kuhali fileki i sl., u samo 15-ak minuta „planule“ su ama baš sve skuhane količine jela! Da je bilo još par stotina litara više, sigurno je da bi se i to pojelo!

Kuharsko povjerenstvo: Svi su gulaši bili dobri!

Pohvale ovogodišnjim kuharima dalo je i prosudbeno povjerenstvo, koje je ocjenjivalo skuhane gulaše, u sastavu: Josip Kelemen, šef kuhinje KTC-a Ivanec, Ljiljana Sedlanić, šefica kuhinje hotela Trakošćan i Biserka Hranić, šefica kuhinje Osnovne škole Ivanec.

Naime, odmah nakon što su kušali prvih desetak gulaša, kuhari su prokomentirali kako će im konačne odluke biti teško donijeti jer da su, u odnosu na prošle godine, gulaši bitno bolji.

Svatko od njih na ocjenu je po 14, odnosno, 15 gulaša, od kojih su izdvojili 13 „naj“ .

Na Kotliću su i ove godine sudjelovale brojne gradske udruge, kvartovske i druge neformalne grupe, pojedini DVD-ovi, političke stranke itd. Odlično je što su im se pridružili i njihovi gosti, pa su tako u Ivancu toga dana boravili i gosti iz slovenske Dobrovce, iz Umaga, Čakovca, Krapine, Varaždinskih Toplica, Varaždina, Novog Marofa… I svi su rekli da je raspoloženje odlično te da obavezno stižu i dogodine.

Svim sudionicima na odličnom odazivu i atmosferi zahvalio je gradonačelnik Batinić koji je sa svojim zamjenikom M. Friščićem obišao sve ekipe, pozdravio ih te gostima zaželio dobrodošlicu u Ivanec.

Posebne izraze zahvalnosti uputio je svima onima koji su darovali novčani prilog za Dominika.

Poručivši da joj je „srce puno“ kad vidi tako masovnu posjećenu akciju, na velikom odazivu humanitarnoj akciji zahvalila je i upraviteljica Zaklade Grada Ivanca M. Ravenski.

 Gradu Ivancu, Zakladi te svim građanima koji pomažu Dominiku na kraju je zahvalio i njegov otac, Zvonko Turčin.

Hvala Mesnicama Vugrinec!

Grad Ivanec upućuje javnu zahvalu generalnom pokrovitelju manifestacije Mesnicama Vugrinec d.o.o. i njegovu direktoru Ivanu Vugrincu, koji je i ove godine nesebično darivao meso i ostale sirovine za sve 43 ekipe-sudionice.

Također, zahvale upućujemo i svim ostalim sponzorima i donatorima akcije, od kojih su pojedini doista vrijednim nagradama dali vjetar u leđa daljnjem održavanju ove lijepe manifestacije, koja je i ovoga puta pobudila samo dobru „vibru“ i emocije. Spisak svih sponzora i donatora donosimo u posebnoj tablici u prilogu ovoga teksta.

Za potporu u realizaciji hvala i Ivkomu d.d. i njegovim djelatnicima, Poslovnoj zoni Ivanec d.o.o. i Projektnom uredu Grada Ivanca te volonterkama Kluba mladih Ivanec.

Kompletan organizacijski posao i ove su godine odradile gradske službe Grada Ivanca.

Akcija za Dominika – do 12. rujna

Akcija za Dominika službeno traje do 12. rujna ove godine. Stoga i Grad i Zaklada pozivaju sve ljude dobra srca da dotad uplatom svog, makar i simboličnog priloga, pomognu Dominiku. Sve udruge koje kroz ljeto budu organizirale manifestacije također se mole da ih usmjere humanitarno te da skupljene priloge uplate na sljedeći broj žiroračuna:

Zaklada Grada Ivanca

IBAN: HR8123600001503096750
Poziv na broj: HR00  27- OIB uplatitelja

SWIFT BIC broj za uplate iz inozemstva: ZABAHR2X

Opis plaćanja: Za humanitarnu akciju Zaklade Grada Ivanca (pomoć za Dominika Turčina

print